Vanaf maandag 3 september gaat Alain Visser aan de slag in zijn nieuwe functie als verantwoordelijke voor de wereldwijde verkoop bij Volvo Cars.

Visser rapporteert aan Doug Speck, in het wereldwijde directiecomité de verantwoordelijke voor verkoop, marketing en klantendienst. Volvo Cars, met een van de twee Europese fabrieken in Gent, is in handen van het Chinese Geely.

Alain Visser was tot voor kort de verantwoordelijke in Europa voor verkoop, marketing en na-verkoop bij Opel en Vauxhall. Maar hij slaagde er niet in het tij van de tanende verkoop te keren, ook niet met de actie van 'levenslange waarborg' voor de Opel-wagens.

Visser is al een kwart eeuw actief in de autowereld. In 1987 startte hij bij Ford in België, sinds 2004 ging het richting General Motors, de Amerikaanse moeder van Opel. Nu schuift het richting het luxe-groeimerk Volvo. Alain Visser zal werken vanuit het hoofdkantoor in Göteborg, al betekent de nieuwe functie vooral veel reizen. (W.R.)

Vanaf maandag 3 september gaat Alain Visser aan de slag in zijn nieuwe functie als verantwoordelijke voor de wereldwijde verkoop bij Volvo Cars. Visser rapporteert aan Doug Speck, in het wereldwijde directiecomité de verantwoordelijke voor verkoop, marketing en klantendienst. Volvo Cars, met een van de twee Europese fabrieken in Gent, is in handen van het Chinese Geely. Alain Visser was tot voor kort de verantwoordelijke in Europa voor verkoop, marketing en na-verkoop bij Opel en Vauxhall. Maar hij slaagde er niet in het tij van de tanende verkoop te keren, ook niet met de actie van 'levenslange waarborg' voor de Opel-wagens. Visser is al een kwart eeuw actief in de autowereld. In 1987 startte hij bij Ford in België, sinds 2004 ging het richting General Motors, de Amerikaanse moeder van Opel. Nu schuift het richting het luxe-groeimerk Volvo. Alain Visser zal werken vanuit het hoofdkantoor in Göteborg, al betekent de nieuwe functie vooral veel reizen. (W.R.)