Daarmee breidt de 58-jarige Mechelaar onverwacht een vervolg aan zijn carrière. Cauwenbergh was ooit bij Janssen Pharmaceutica verantwoordelijk voor dermatologie en infectieziekten. Hij bundelde nadien de dermatologische medicijnen van J&J, het moederbedrijf van Janssen, in de spin-out Barrier Therapeutics. Die lanceerde hij in 2004 op Nasdaq. Nadien was Cauwenbergh CEO van RHEI Pharmaceuticals dat op de Chinese markt was gericht. In 2010 werd hij de eerste baas van het Centrum voor Medische Innovatie (CMI).

"Ik had eigenlijk beslist om het kalmer aan te doen", zegt Cauwenbergh. "Ik was bij RXi actief als consultant en werd gevraagd de spin-out van het bedrijf uit Galena Biopharma te begeleiden. Ik heb de IPO geleid, maar de grote investeerders in RXi wilden alleen blijven als ik ook bleef. En daar gaat dus mijn rust (lacht)."

RXi, dat in de buurt van Boston is gevestigd en op de OTC-markt (buitenbeurshandel) noteert, ontwikkelt een behandeling die de vorming van littekenweefsel moet onderdrukken. Het gebruikt daarvoor de RNAi-technologie, een krachtige techniek om uit te zoeken welke genen welke rol spelen bij ziekten. RNA belet dat een gen slechte eiwitten aanmaakt. (Be.L)

Daarmee breidt de 58-jarige Mechelaar onverwacht een vervolg aan zijn carrière. Cauwenbergh was ooit bij Janssen Pharmaceutica verantwoordelijk voor dermatologie en infectieziekten. Hij bundelde nadien de dermatologische medicijnen van J&J, het moederbedrijf van Janssen, in de spin-out Barrier Therapeutics. Die lanceerde hij in 2004 op Nasdaq. Nadien was Cauwenbergh CEO van RHEI Pharmaceuticals dat op de Chinese markt was gericht. In 2010 werd hij de eerste baas van het Centrum voor Medische Innovatie (CMI). "Ik had eigenlijk beslist om het kalmer aan te doen", zegt Cauwenbergh. "Ik was bij RXi actief als consultant en werd gevraagd de spin-out van het bedrijf uit Galena Biopharma te begeleiden. Ik heb de IPO geleid, maar de grote investeerders in RXi wilden alleen blijven als ik ook bleef. En daar gaat dus mijn rust (lacht)." RXi, dat in de buurt van Boston is gevestigd en op de OTC-markt (buitenbeurshandel) noteert, ontwikkelt een behandeling die de vorming van littekenweefsel moet onderdrukken. Het gebruikt daarvoor de RNAi-technologie, een krachtige techniek om uit te zoeken welke genen welke rol spelen bij ziekten. RNA belet dat een gen slechte eiwitten aanmaakt. (Be.L)