In vergelijking met januari 2011 noteert de VDAB een stijging van het aantal ontvangen vacatures met 3,8 procent. In de afgelopen twaalf maanden kreeg de VDAB 274.587 vacatures binnen, wat 26,7 procent meer is dan tijdens de twaalf maanden daarvoor.

In februari werd een toename met 30,3 procent genoteerd voor de vacatures waarin een laag studieniveau (minder dan hoger secundair onderwijs) wordt vereist, of waarin de werkgever geen studievereisten vermeldt. Tegelijk is er ook een stijgende vraag (+29,7 procent) naar hoger geschoolden (bachelors en masters). De vraag naar economen en adviseurs bedrijfsbeheer stijgt met 72 procent.

Intussen bedraagt de werkloosheidsgraad in Vlaanderen volgens berekeningen van de VDAB in februari 6,8 procent van de beroepsbevolking. In Wallonië is dat 13,8 procent, blijkt uit een rapport van de Waalse tegenhanger Forem.

In vergelijking met januari 2011 noteert de VDAB een stijging van het aantal ontvangen vacatures met 3,8 procent. In de afgelopen twaalf maanden kreeg de VDAB 274.587 vacatures binnen, wat 26,7 procent meer is dan tijdens de twaalf maanden daarvoor. In februari werd een toename met 30,3 procent genoteerd voor de vacatures waarin een laag studieniveau (minder dan hoger secundair onderwijs) wordt vereist, of waarin de werkgever geen studievereisten vermeldt. Tegelijk is er ook een stijgende vraag (+29,7 procent) naar hoger geschoolden (bachelors en masters). De vraag naar economen en adviseurs bedrijfsbeheer stijgt met 72 procent.Intussen bedraagt de werkloosheidsgraad in Vlaanderen volgens berekeningen van de VDAB in februari 6,8 procent van de beroepsbevolking. In Wallonië is dat 13,8 procent, blijkt uit een rapport van de Waalse tegenhanger Forem.