Sinds maart 2010 was er elke maand een toename van het cumulatief ontvangen vacatures in vergelijking met dezelfde periode 2009. Elke maand, behalve in april, werd de toename ook groter.

Eind december 2010 stonden er precies 41.676 openstaande vacatures. In vergelijking met december 2009 is dat een toename met 9.566 of 29,8 procent.

Vooral in de sectoren chemie, metaal, verkeer en transport, en de vervaardiging van machines was de stijging van het aantal vacatures het meest opmerkelijk. Volgens de VDAB zijn dat de sectoren die het meest hebben geleden onder de economische crisis. In de sectoren cultuur en sport, energie en afvalverwerking, onderwijs en openbare besturen werden het minst aantal vacatures uitgeschreven.

Sinds maart 2010 was er elke maand een toename van het cumulatief ontvangen vacatures in vergelijking met dezelfde periode 2009. Elke maand, behalve in april, werd de toename ook groter. Eind december 2010 stonden er precies 41.676 openstaande vacatures. In vergelijking met december 2009 is dat een toename met 9.566 of 29,8 procent. Vooral in de sectoren chemie, metaal, verkeer en transport, en de vervaardiging van machines was de stijging van het aantal vacatures het meest opmerkelijk. Volgens de VDAB zijn dat de sectoren die het meest hebben geleden onder de economische crisis. In de sectoren cultuur en sport, energie en afvalverwerking, onderwijs en openbare besturen werden het minst aantal vacatures uitgeschreven.