Een nieuwe algemeen directeur moet orde op zaken stellen bij het productiehuis Woestijnvis. Dat meldt De Tijd.

Gilbert Van fraeyenhoven, nu partner bij de consultant Ernst & Young, werd aangetrokken door Wouter Vandenhaute, de topman van de mediaholding De Vijver Media.

De 50-jarige manager Van fraeyenhoven is een intimus van Wouter Vandenhaute. Beide mannen zijn gepassioneerde fietsers, die onder andere samen een helse tocht over de Mont Blanc ondernamen.

Van fraeyenhoven start in juli als zakelijke tegenhanger van de creatieve tandem van Woestijnvis, programmadirecteur Olivier Goris en Erik Watté, de rechterhand van Vandenhaute. Hun job verandert niet, in die zin dat ze de creatieve knowhow die bij Woestijnvis aanwezig is, moeten kanaliseren.

Het is de bedoeling dat Van fraeyenhoven dat creatieve proces ook zakelijk in een zo vloeiend mogelijke structuur loodst.

De nood aan een goed gestructureerd zakelijk proces is groot bij Woestijnvis. Waar het productiehuis jarenlang de hofleverancier van de openbare omroep VRT was, viel die zekerheid weg toen De Vijver met de hulp van de mediagroepen Sanoma en Corelio de zendergroep SBS wist over te nemen. (Belga/BO)

Een nieuwe algemeen directeur moet orde op zaken stellen bij het productiehuis Woestijnvis. Dat meldt De Tijd. Gilbert Van fraeyenhoven, nu partner bij de consultant Ernst & Young, werd aangetrokken door Wouter Vandenhaute, de topman van de mediaholding De Vijver Media. De 50-jarige manager Van fraeyenhoven is een intimus van Wouter Vandenhaute. Beide mannen zijn gepassioneerde fietsers, die onder andere samen een helse tocht over de Mont Blanc ondernamen. Van fraeyenhoven start in juli als zakelijke tegenhanger van de creatieve tandem van Woestijnvis, programmadirecteur Olivier Goris en Erik Watté, de rechterhand van Vandenhaute. Hun job verandert niet, in die zin dat ze de creatieve knowhow die bij Woestijnvis aanwezig is, moeten kanaliseren. Het is de bedoeling dat Van fraeyenhoven dat creatieve proces ook zakelijk in een zo vloeiend mogelijke structuur loodst. De nood aan een goed gestructureerd zakelijk proces is groot bij Woestijnvis. Waar het productiehuis jarenlang de hofleverancier van de openbare omroep VRT was, viel die zekerheid weg toen De Vijver met de hulp van de mediagroepen Sanoma en Corelio de zendergroep SBS wist over te nemen. (Belga/BO)