Dat maakte een woordvoerder van het Duitse bedrijf bekend.

De drank ontstond in de jaren '90. Dieter Leipold wou een frisdrank ontwikkelen die in grote mate zoals bier zou ontstaan, door een proces van gisting van mout of suiker, maar zonder dat die gisting alcohol zou opleveren.

Hij vond ondersteuning voor zijn ideeën bij Peter Kowalsky, een Duitse bierbrouwer die zijn acht jaar durend onderzoek met het equivalent van 1,5 miljoen euro ondersteunde.

Leipold voerde de experimenten uit in zijn badkamer, en ontwikkelde uiteindelijk een biodrank, een soort moderne limonade, op basis van malt, suiker, water en fruit. Hij zou daarbij een (niet gespecifieerde) bacterie hebben gebruikt om gisting te kunnen hebben zonder alcoholproductie.

Hip

Bionade werd een tijdje hip, met relatief onbekende smaken als vlierbes of kruiden. Het werd gepromoot als gezonder dan de gebruikelijke frisdrank, met alleen natuurlijke, biologische elementen. In 2006 werden 75 miljoen flesjes verkocht.

Maar na jaren van succes en groei kende de drank recent een terugval, die onder meer te wijten was aan prijsverhogingen.

(Belga/RR)

Dat maakte een woordvoerder van het Duitse bedrijf bekend.De drank ontstond in de jaren '90. Dieter Leipold wou een frisdrank ontwikkelen die in grote mate zoals bier zou ontstaan, door een proces van gisting van mout of suiker, maar zonder dat die gisting alcohol zou opleveren.Hij vond ondersteuning voor zijn ideeën bij Peter Kowalsky, een Duitse bierbrouwer die zijn acht jaar durend onderzoek met het equivalent van 1,5 miljoen euro ondersteunde.Leipold voerde de experimenten uit in zijn badkamer, en ontwikkelde uiteindelijk een biodrank, een soort moderne limonade, op basis van malt, suiker, water en fruit. Hij zou daarbij een (niet gespecifieerde) bacterie hebben gebruikt om gisting te kunnen hebben zonder alcoholproductie.Bionade werd een tijdje hip, met relatief onbekende smaken als vlierbes of kruiden. Het werd gepromoot als gezonder dan de gebruikelijke frisdrank, met alleen natuurlijke, biologische elementen. In 2006 werden 75 miljoen flesjes verkocht.Maar na jaren van succes en groei kende de drank recent een terugval, die onder meer te wijten was aan prijsverhogingen.(Belga/RR)