UBS maakte donderdag bekend het slachtoffer te zijn van fraude door een van zijn traders in Londen. De Ghanees Kweku Adoboli bezorgde de bank een verlies van 2 miljard dollar (1,4 miljard euro).

Analisten verwachten dat de Zwitserse bank door de fraude in het derde kwartaal een verlies van 500 miljoen Zwitserse frank (415 miljoen euro) zal lijden. Eerder werd uitgegaan van een winst rond de 1 miljard frank (830 miljoen euro).

De verdachte Adoboli was handelaar in complexe financiële producten, de zogenoemde Exchange Traded Funds (ETF's) of verhandelbare beleggingsfondsen. (Belga/BO)

UBS maakte donderdag bekend het slachtoffer te zijn van fraude door een van zijn traders in Londen. De Ghanees Kweku Adoboli bezorgde de bank een verlies van 2 miljard dollar (1,4 miljard euro). Analisten verwachten dat de Zwitserse bank door de fraude in het derde kwartaal een verlies van 500 miljoen Zwitserse frank (415 miljoen euro) zal lijden. Eerder werd uitgegaan van een winst rond de 1 miljard frank (830 miljoen euro). De verdachte Adoboli was handelaar in complexe financiële producten, de zogenoemde Exchange Traded Funds (ETF's) of verhandelbare beleggingsfondsen. (Belga/BO)