Trichet, die op dit moment in Australië verblijft, keert een beetje vroeger dan gepland terug naar Europa om donderdag in Brussel deel te nemen aan de Europese top.

Volgens de woordvoerder is er evenwel geen sprake van dat de ECB een spoedbijeenkomst van de raad van gouverneurs voorbereidt.

Door de aanwezigheid van Trichet op de Europese top wordt het vermoeden versterkt dat de staatshoofden en regeringsleiders over de catastrofale openbare financiën in Griekenland en de impact daarvan op de eurozone zullen praten.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in de eerste plaats het nieuw sociaal-economische tienjarenstrategie voor de Europese Unie zou worden besproken..

Trichet, die op dit moment in Australië verblijft, keert een beetje vroeger dan gepland terug naar Europa om donderdag in Brussel deel te nemen aan de Europese top. Volgens de woordvoerder is er evenwel geen sprake van dat de ECB een spoedbijeenkomst van de raad van gouverneurs voorbereidt. Door de aanwezigheid van Trichet op de Europese top wordt het vermoeden versterkt dat de staatshoofden en regeringsleiders over de catastrofale openbare financiën in Griekenland en de impact daarvan op de eurozone zullen praten. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in de eerste plaats het nieuw sociaal-economische tienjarenstrategie voor de Europese Unie zou worden besproken..