Met Arthur Ziegler verdwijnt de langst zittende gedelegeerd bestuurder van dit land. Pas eind mei nam hij ontslag als CEO, maar hij bleef wel nog aan als vicevoorzitter van de raad van bestuur bij de vennootschap NV Ziegler. Zijn zoon Alain Ziegler (61) is de voorzitter. Diane Govaerts is de derde en laatste bestuurder. In de raad van bestuur zitten dus enkel drie telgen van de familie.

Financieel brein

Ziegler is internationaal actief in transport en logistieke activiteiten. De groep heeft 930.000 vierkante meter magazijnoppervlakte in beheer en telt 3240 medewerkers. Ziegler maakt nog altijd geen geconsolideerde cijfers bekend. In 2015 factureerde de groep naar verluidt 1,25 miljard euro.

De transportonderneming werd in 1908 opgericht door vader Arthur Ziegler sr. Zoon Arthur Ziegler startte in 1943 aan de zijde van zijn vader. In 1958 nam hij de leiding over, samen met zijn broer Robert, die overleed in 2008. Arthur Ziegler wordt omschreven als het financiële brein van de familie. Samen met zijn broer bouwde hij het familiebedrijf uit tot een multimodale multinational.

Vierde generatie

Met Diane Govaerts komt de vierde generatie aan het roer. Zij studeerde voor handelsingenieur aan de Solvay-hogeschool en werkte zeven jaar als fondsbeheerder bij Degroof (vandaag Petercam Degroof). In 2015 trad ze toe tot de directie van het familiebedrijf.

Eerder deze maand maakte Arthur Ziegler bekend dat hij zich terugtrok uit het dagelijks bestuur van de transportgroep. Zijn kleindochter moet de logistieke groep nu verder uitbouwen. De focus ligt op lucht- en zeevracht, die nu al goed zijn voor een kwart van de activiteiten.

Met Arthur Ziegler verdwijnt de langst zittende gedelegeerd bestuurder van dit land. Pas eind mei nam hij ontslag als CEO, maar hij bleef wel nog aan als vicevoorzitter van de raad van bestuur bij de vennootschap NV Ziegler. Zijn zoon Alain Ziegler (61) is de voorzitter. Diane Govaerts is de derde en laatste bestuurder. In de raad van bestuur zitten dus enkel drie telgen van de familie.Ziegler is internationaal actief in transport en logistieke activiteiten. De groep heeft 930.000 vierkante meter magazijnoppervlakte in beheer en telt 3240 medewerkers. Ziegler maakt nog altijd geen geconsolideerde cijfers bekend. In 2015 factureerde de groep naar verluidt 1,25 miljard euro. De transportonderneming werd in 1908 opgericht door vader Arthur Ziegler sr. Zoon Arthur Ziegler startte in 1943 aan de zijde van zijn vader. In 1958 nam hij de leiding over, samen met zijn broer Robert, die overleed in 2008. Arthur Ziegler wordt omschreven als het financiële brein van de familie. Samen met zijn broer bouwde hij het familiebedrijf uit tot een multimodale multinational. Met Diane Govaerts komt de vierde generatie aan het roer. Zij studeerde voor handelsingenieur aan de Solvay-hogeschool en werkte zeven jaar als fondsbeheerder bij Degroof (vandaag Petercam Degroof). In 2015 trad ze toe tot de directie van het familiebedrijf. Eerder deze maand maakte Arthur Ziegler bekend dat hij zich terugtrok uit het dagelijks bestuur van de transportgroep. Zijn kleindochter moet de logistieke groep nu verder uitbouwen. De focus ligt op lucht- en zeevracht, die nu al goed zijn voor een kwart van de activiteiten.