Gedelegeerd bestuurder Geert Bruyneel verlaat de Gentse fabriek van autobouwer Volvo Cars. Bruyneel leidt vanaf 1 juli 'Supplier Quality & Logistics', een nieuwe eenheid van de Zweedse groep. Dat is vernomen bij Volvo Car Gent.

Volvo wil voor de zomervakantie een nieuwe gedelegeerd bestuurder benoemen voor de Gentse fabriek. Tot dan is deputy plant manager Eric Van Landeghem waarnemend site manager.

Volvo Cars gaat een nieuwe gemeenschappelijk en globale functie invoeren voor Purchasing & Manufacturing (Aankoop & Productie). "De wijziging wordt aangebracht met het oog op een duidelijker beheer, kwaliteitsverzekering en kostencontrole doorheen het hele proces: van inkoop, tot in- en uitgaande logistiek en productie", verduidelijkt woordvoerder Mark De Mey van Volvo Car Gent. Binnen die eenheid wordt Bruyneel hoofd van 'Supplier Quality & Logistics'. Hij rapporteert rechtstreeks aan de senior vice-president.

"Deze nieuwe en internationale functie is aanvullend op mijn huidige loopbaan bij Volvo in Gent en in Zweden", zegt Bruyneel in een reactie. "Mijn achtergrond in Manufacturing zal nuttig zijn voor ons streven naar een betere beheersing van de waardeketen, van aankoop en leveranciers over productie tot de afgewerkte auto die de uiteindelijke klant bereikt. In deze rol zal ik veel operationele contacten blijven onderhouden met de fabrieken en met Volvo Cars Gent."

Bruyneel werkt sinds 2001 voor de Zweedse autobouwer, zowel in Gent als Zweden, en volgde in november 2010 Derek Jessiman op als gedelegeerd bestuurder van de Gentse vestiging. (Belga/BO)

Gedelegeerd bestuurder Geert Bruyneel verlaat de Gentse fabriek van autobouwer Volvo Cars. Bruyneel leidt vanaf 1 juli 'Supplier Quality & Logistics', een nieuwe eenheid van de Zweedse groep. Dat is vernomen bij Volvo Car Gent.Volvo wil voor de zomervakantie een nieuwe gedelegeerd bestuurder benoemen voor de Gentse fabriek. Tot dan is deputy plant manager Eric Van Landeghem waarnemend site manager. Volvo Cars gaat een nieuwe gemeenschappelijk en globale functie invoeren voor Purchasing & Manufacturing (Aankoop & Productie). "De wijziging wordt aangebracht met het oog op een duidelijker beheer, kwaliteitsverzekering en kostencontrole doorheen het hele proces: van inkoop, tot in- en uitgaande logistiek en productie", verduidelijkt woordvoerder Mark De Mey van Volvo Car Gent. Binnen die eenheid wordt Bruyneel hoofd van 'Supplier Quality & Logistics'. Hij rapporteert rechtstreeks aan de senior vice-president. "Deze nieuwe en internationale functie is aanvullend op mijn huidige loopbaan bij Volvo in Gent en in Zweden", zegt Bruyneel in een reactie. "Mijn achtergrond in Manufacturing zal nuttig zijn voor ons streven naar een betere beheersing van de waardeketen, van aankoop en leveranciers over productie tot de afgewerkte auto die de uiteindelijke klant bereikt. In deze rol zal ik veel operationele contacten blijven onderhouden met de fabrieken en met Volvo Cars Gent."Bruyneel werkt sinds 2001 voor de Zweedse autobouwer, zowel in Gent als Zweden, en volgde in november 2010 Derek Jessiman op als gedelegeerd bestuurder van de Gentse vestiging. (Belga/BO)