Carsten Schloter, CEO van het Zwitserse telecombedrijf Swisscom, heeft een einde aan zijn leven gemaakt. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Volgens het persbericht werd het lichaam van de 49-jarige Duitser Carsten Schloter dinsdagmorgen dood aangetroffen in zijn woning in Freiburg. De politie veronderstelt dat het om zelfdoding gaat, maar nader onderzoek volgt nog.

De functie van Schloter wordt voorlopig overgenomen door Urs Schäppi, die op dit moment verantwoordelijk is voor Swisscom Zwitserland.

Carsten Schloter begon zijn carrière bij Mercedes-Benz France SA vooraleer hij in de telecomsector terechtkwam. In 2000 kwam hij aan het roer te staan van Swisscom Mobile, waarna hij in 2006 benoemd werd tot CEO van Swisscom.

Schloter was een van de stuwende krachten achter de overname van de Italiaanse internetprovider Fastweb, waar Swisscom in 2007 ongeveer 4,2 miljard euro voor neertelde. Maar die overname bleek later een dure vergissing, want in het laatste kwartaal van 2011 diende het Zwitserse bedrijf zijn eerste kwartaalverlies in meer dan een decennium te slikken. Dat verlies had te maken met een waardevermindering - van 1,3 miljard euro - voor Fastweb.

Swisscom moest en moet bovendien fors wedijveren met de concurrenten in de strijd om de Europese consument, die door de heersende economische onzekerheid steeds goedkopere telefoontarieven gegarandeerd wil zien.

Carsten Schloter leefde gescheiden van zijn vrouw, en laat drie kinderen achter. (Bloomberg/BO)

Carsten Schloter, CEO van het Zwitserse telecombedrijf Swisscom, heeft een einde aan zijn leven gemaakt. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Volgens het persbericht werd het lichaam van de 49-jarige Duitser Carsten Schloter dinsdagmorgen dood aangetroffen in zijn woning in Freiburg. De politie veronderstelt dat het om zelfdoding gaat, maar nader onderzoek volgt nog.De functie van Schloter wordt voorlopig overgenomen door Urs Schäppi, die op dit moment verantwoordelijk is voor Swisscom Zwitserland.Carsten Schloter begon zijn carrière bij Mercedes-Benz France SA vooraleer hij in de telecomsector terechtkwam. In 2000 kwam hij aan het roer te staan van Swisscom Mobile, waarna hij in 2006 benoemd werd tot CEO van Swisscom.Schloter was een van de stuwende krachten achter de overname van de Italiaanse internetprovider Fastweb, waar Swisscom in 2007 ongeveer 4,2 miljard euro voor neertelde. Maar die overname bleek later een dure vergissing, want in het laatste kwartaal van 2011 diende het Zwitserse bedrijf zijn eerste kwartaalverlies in meer dan een decennium te slikken. Dat verlies had te maken met een waardevermindering - van 1,3 miljard euro - voor Fastweb. Swisscom moest en moet bovendien fors wedijveren met de concurrenten in de strijd om de Europese consument, die door de heersende economische onzekerheid steeds goedkopere telefoontarieven gegarandeerd wil zien.Carsten Schloter leefde gescheiden van zijn vrouw, en laat drie kinderen achter. (Bloomberg/BO)