"Een nieuwe reeks vaardigheden is nodig voor de periode die komt", luidt het bij de bank.

Barclays begint een zoektocht naar een opvolger en in de tussentijd neemt voorzitter John McFarlane de taken van de 53-jarige Jenkins waar.

Jenkins kwam in augustus 2012 aan het roer bij Barclays, nadat zijn voorganger was opgestapt wegens de Libor-fraude. Onder zijn leiding werden duizenden banen geschrapt. Jenkins gaf in een toelichting aan dat Barclays er op dit moment stukken beter voorstaat dan een tijd geleden.

"Barclays heeft nu de kracht om de nog steeds uitdagende omstandigheden in de sector te weerstaan."

Jenkins zal nog twaalf maanden aan salaris ontvangen en kan ook nog een bonus krijgen voor 2015. (Belga/BO)

"Een nieuwe reeks vaardigheden is nodig voor de periode die komt", luidt het bij de bank.Barclays begint een zoektocht naar een opvolger en in de tussentijd neemt voorzitter John McFarlane de taken van de 53-jarige Jenkins waar. Jenkins kwam in augustus 2012 aan het roer bij Barclays, nadat zijn voorganger was opgestapt wegens de Libor-fraude. Onder zijn leiding werden duizenden banen geschrapt. Jenkins gaf in een toelichting aan dat Barclays er op dit moment stukken beter voorstaat dan een tijd geleden. "Barclays heeft nu de kracht om de nog steeds uitdagende omstandigheden in de sector te weerstaan." Jenkins zal nog twaalf maanden aan salaris ontvangen en kan ook nog een bonus krijgen voor 2015. (Belga/BO)