Theo Dilissen in raad van bestuur Eurostar

© belga

“De benoeming is nog niet formeel, maar wel een feit”, bevestigt de woordvoerder van Eurostar, Bram Smets. Dat meldt het weekblad Trends.

Eurostar is bekend van zijn hogesnelheidstreinen tussen Brussel, Parijs en Londen. De aanstelling van Theo Dilissen als onafhankelijk bestuurder is een gevolg van de nieuwe organisatiestructuur die de onderneming in september 2010 op poten zette.

De organisatie verandert van een joint venture zonder rechtspersoonlijkheid in een eengemaakte bedrijfsentiteit die eigendom is van drie aandeelhouders: SNCF (55 procent), NMBS (5 procent) en LCR (40 procent).

Elk land mag een onafhankelijke bestuurder uitzenden naast de onafhankelijke voorzitter Richard Brown, de vorige CEO van de onderneming. Frankrijk stuurt Jean-Claude Guez, het VK koos Clare Hollingsworth.

De vorige organisatiestructuur was blijkbaar nog te vrijblijvend en te veel een marketingsamenwerking terwijl de nieuwe vennootschap een volledig geïntegreerd productiebedrijf is dat volledig eigenaar is van het rollend materieel. Dilissen neemt de plaats in van Karel Vinck die na zijn periode als gedelegeerd bestuurder van de NMBS als bestuurder aan de slag ging.

A.G.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content