Schouppe wordt dus niet ver­volgd voor mis­bruik van voor­ken­nis, wit­was­sen of he­ling, aldus een bericht in De Tijd. Dat bericht zou bevestigd zijn door het par­ket-ge­ne­raal.

Schoup­pe was halfweg 2010 in ver­den­king ge­steld voor mis­bruik van voor­ken­nis. De in­ver­den­king­stel­ling had zowel be­trek­king op een pak­ket KBC An­co­ra-aan­de­len dat Schoup­pe in mei 2010 ver­kocht, als op een pak­ket Dexia-aan­de­len dat hij in ok­to­ber 2008 van de hand deed.

Aangezien Schouppe een regeringslid is, mocht de beurstoezichthouder CBFA geen parallel administratief onderzoek voeren. De CBFA werd wel om advies gevraagd over het al dan niet verdachte karakter van Schouppes aandelentransacties.

Schouppe riskeerde door een mogelijke veroordeling een celstraf van drie maanden tot een jaar. Ook een boete van 275 tot 55.000 euro was mogelijk. (BO)

Schouppe wordt dus niet ver­volgd voor mis­bruik van voor­ken­nis, wit­was­sen of he­ling, aldus een bericht in De Tijd. Dat bericht zou bevestigd zijn door het par­ket-ge­ne­raal.Schoup­pe was halfweg 2010 in ver­den­king ge­steld voor mis­bruik van voor­ken­nis. De in­ver­den­king­stel­ling had zowel be­trek­king op een pak­ket KBC An­co­ra-aan­de­len dat Schoup­pe in mei 2010 ver­kocht, als op een pak­ket Dexia-aan­de­len dat hij in ok­to­ber 2008 van de hand deed.Aangezien Schouppe een regeringslid is, mocht de beurstoezichthouder CBFA geen parallel administratief onderzoek voeren. De CBFA werd wel om advies gevraagd over het al dan niet verdachte karakter van Schouppes aandelentransacties. Schouppe riskeerde door een mogelijke veroordeling een celstraf van drie maanden tot een jaar. Ook een boete van 275 tot 55.000 euro was mogelijk. (BO)