Volgens een lijst van 's werelds miljardairs is Jack Ma, de stichter van het Chinese internetbedrijf Alibaba, nu de rijkste man van Azië.

Het vermogen van Ma wordt geschat op 28,6 miljard dollar. Hij steekt hiermee de Hongkongse vastgoedicoon Li Ka-shing voorbij, van wie het vermogen op 28,3 miljard dollar wordt geschat.

Ma maakte een spectaculaire sprong in de rangschikking nadat zijn bedrijf een beursnotering had gekregen in New York, goed voor de grootste beursgang ooit. Een groot deel van zijn geld is afkomstig van het belang van 6,3 procent dat hij aanhoudt in Alibaba. De waarde van dat aandeel steeg met 54 procent sinds september.

China produceert trouwens meer nieuwe miljardairs dan elk ander land in de wereld: hun aantal overtreft al de 300. (Belga/NS)

Volgens een lijst van 's werelds miljardairs is Jack Ma, de stichter van het Chinese internetbedrijf Alibaba, nu de rijkste man van Azië.Het vermogen van Ma wordt geschat op 28,6 miljard dollar. Hij steekt hiermee de Hongkongse vastgoedicoon Li Ka-shing voorbij, van wie het vermogen op 28,3 miljard dollar wordt geschat. Ma maakte een spectaculaire sprong in de rangschikking nadat zijn bedrijf een beursnotering had gekregen in New York, goed voor de grootste beursgang ooit. Een groot deel van zijn geld is afkomstig van het belang van 6,3 procent dat hij aanhoudt in Alibaba. De waarde van dat aandeel steeg met 54 procent sinds september. China produceert trouwens meer nieuwe miljardairs dan elk ander land in de wereld: hun aantal overtreft al de 300. (Belga/NS)