'Stefaan Decraene op weg naar BNP Paribas'

06/09/11 om 18:50 - Bijgewerkt om 18:50

Bron: Trends

Stefaan Decraene, de Dexia-topman die opstapt, gaat aan de slag bij de Franse bank BNP Paribas. Dat werd vernomen uit goede bron.

'Stefaan Decraene op weg naar BNP Paribas'

© belga

De 46-jarige Decraene was voorzitter van het directiecomité bij Dexia in België. Nadat zijn vertrek maandag was bekendgemaakt, deden meteen geruchten de ronde over een overstap naar concurrent BNP Paribas.

Decraene zou zich bij BNP Paribas naar verluidt bezighouden met de retailactiviteiten op internationaal niveau, buiten de thuismarkten Frankrijk, Italië, België en Luxemburg.

Uit de mededeling van Dexia over het vertrek van de topman luidde het maandag dat Decraene zijn carrière bij een andere bank zou voortzetten. Die bank werd evenwel niet bij naam genoemd.

Er werd ook aangekondigd dat Jos Clijsters, raadgever van het directiecomité, de nieuwe voorzitter van het directiecomité van Dexia België zou worden. De raad van bestuur van de Dexia-groep heeft dinsdagvoormiddag unaniem beslist Clijsters te benoemen tot lid van het directiecomité. Ook werd hij benoemd tot bestuurder van de groep, ter vervanging van Stefaan Decraene.

(belga)

Lees meer over:

Onze partners