Elke Sleurs krijgt Grootstedenbeleid in de plaats, een bevoegdheid die momenteel bij vicepremier Jan Jambon (N-VA) zit.

Volgens N-VA gaat het niet om een degradatie van Sleurs, die de voorbije maanden geregeld onder vuur lag, meldt De Morgen. Het gaat het om een harmonisering van bevoegdheden. "We hebben een evaluatie gemaakt van onze bevoegdheden en vastgesteld dat een paar dingen niet zo goed zaten."

Johan Van Overtveldt heeft nu Financiën en Fiscale Fraudebestrijding, 'een samenhangend bevoegheidspakket op het fiscale vlak'.

Sleurs heeft met Armoedebestrijding, Gelijke Kansen, Personen met een beperking en Grootstedenbeleid 'alle bevoegdheden die met armoede hebben te maken'.

Sleurs onder vuur

De afgelopen maanden was bij de oppositie de perceptie ontstaan dat Fraudebestrijding geen prioriteit zou zijn voor de federale coalitie. Bij de voorstelling van de beleidsverklaring vond sp.a de visie van Sleurs 'ontgoochelend en verontrustend' met een gebrek aan ambitie om de grote fiscale fraude aan te pakken. Georges Gilkinet (Ecolo-Groen) vreesde zelfs dat de staatssecretaris in de richting van sabotage van de strijd tegen fiscale fraude wilde gaan.

Tommelein

"Ik pik de perceptie niet dat mijn collega (staatssecretaris voor de Bestrijding van Fiscale Fraude Elke Sleurs) haar werk niet goed doet", zei staatssecretaris voor de Bestrijding van Sociale Fraude Bart Tommelein (Open Vld) twee weken geleden nog in een interview. "Ik zal mevrouw Sleurs flink helpen met het bestrijden van fiscale fraude: we zullen al onze gegevens kruisen."

Sp.a wil uitleg

Volgens sp.a bewijst de huidige bevoegdheidsoverdracht eens te meer dat de regering de fiscale fraude niet ernstig neemt. "Sinds 2001 is fiscale fraude een aparte bevoegdheid, nu gaan we terug in de tijd", zegt Kamerlid Karin Temmerman. "We weten al maandenlang niet waar het heen gaat met de fraudebestrijding en nu geeft de regering een extra signaal dat de bestrijding niet belangrijk is." Sp.a vraagt donderdagnamiddag uitleg in de Kamer.

(Belga/BO)

Elke Sleurs krijgt Grootstedenbeleid in de plaats, een bevoegdheid die momenteel bij vicepremier Jan Jambon (N-VA) zit. Volgens N-VA gaat het niet om een degradatie van Sleurs, die de voorbije maanden geregeld onder vuur lag, meldt De Morgen. Het gaat het om een harmonisering van bevoegdheden. "We hebben een evaluatie gemaakt van onze bevoegdheden en vastgesteld dat een paar dingen niet zo goed zaten." Johan Van Overtveldt heeft nu Financiën en Fiscale Fraudebestrijding, 'een samenhangend bevoegheidspakket op het fiscale vlak'. Sleurs heeft met Armoedebestrijding, Gelijke Kansen, Personen met een beperking en Grootstedenbeleid 'alle bevoegdheden die met armoede hebben te maken'.De afgelopen maanden was bij de oppositie de perceptie ontstaan dat Fraudebestrijding geen prioriteit zou zijn voor de federale coalitie. Bij de voorstelling van de beleidsverklaring vond sp.a de visie van Sleurs 'ontgoochelend en verontrustend' met een gebrek aan ambitie om de grote fiscale fraude aan te pakken. Georges Gilkinet (Ecolo-Groen) vreesde zelfs dat de staatssecretaris in de richting van sabotage van de strijd tegen fiscale fraude wilde gaan. "Ik pik de perceptie niet dat mijn collega (staatssecretaris voor de Bestrijding van Fiscale Fraude Elke Sleurs) haar werk niet goed doet", zei staatssecretaris voor de Bestrijding van Sociale Fraude Bart Tommelein (Open Vld) twee weken geleden nog in een interview. "Ik zal mevrouw Sleurs flink helpen met het bestrijden van fiscale fraude: we zullen al onze gegevens kruisen." Volgens sp.a bewijst de huidige bevoegdheidsoverdracht eens te meer dat de regering de fiscale fraude niet ernstig neemt. "Sinds 2001 is fiscale fraude een aparte bevoegdheid, nu gaan we terug in de tijd", zegt Kamerlid Karin Temmerman. "We weten al maandenlang niet waar het heen gaat met de fraudebestrijding en nu geeft de regering een extra signaal dat de bestrijding niet belangrijk is." Sp.a vraagt donderdagnamiddag uitleg in de Kamer. (Belga/BO)