"Een mens werkt 45 jaar. Dat doe je best niet voor een en hetzelfde bedrijf. Overigens ben ik na mijn vrouw - met wie ik 26 jaar gehuwd ben - in mijn leven het trouwst gebleven aan Cofinimmo. Bij mijn vroegere bedrijven (Schroders, Citibank, JP Morgan, Glaverbel en Belgacom) was ik veel sneller weg. In sommige bedrijven vertrekt de CEO na 2 tot 5 jaar, dus is 10 jaar lang. Het belangrijkste verschil met mijn vroegere werkgevers? Telefoons zijn geen vastgoed. En ik weet nu wat het is om de nummer 1 te zijn in plaats van nummer 20."

AG Real Estate beheert een portefeuille van 5,5 miljard euro vastgoed, bijna dubbel zoveel als Cofinimmo. AG Real Estate Property Management is actief in kantoren, semi-industrieel vastgoed, handelspanden en woningen. Totaal nieuw als activiteit voor Fautré is de ontwikkelingstak AG Real Estate Development, tot 2005 Bernheim. De grootste ontwikkelaar in België heeft al 2 miljoen vierkante meter kantoren, winkels en woningen neergezet in België, Luxemburg, Frankrijk en Hongarije. De derde poot is Groep Interparking, parkingbeheerder in acht landen en marktleider in België, Duitsland en Oostenrijk.

Fautré: "AG Real Estate heeft activiteiten die meer verscheiden zijn dan bij Cofinimmo. Dat trekt me bijzonder aan. Ik beschouw het trouwens als mijn belangrijkste prestatie dat ik Cofinimmo ook meer diverser heb helpen maken door de omvorming van de kantorenbevak tot een organisatie die ook actief is in de zorgsector en café's, via Pubstone. In het begin ondervonden sommige medewerkers dit misschien als een bedreiging, maar na verloop van tijd was iedereen enthousiast, ook de analisten en de aandeelhouders overigens."

De beursprestatie van Cofinimmo was het voorbije jaar met een daling van 102 naar 94 euro minder sterk in vergelijking met andere Belgische bevaks, die minder in kantoren investeren. Fautré: "Dat is relatief. Veel Belgische bevaks deden het immers uitzonderlijk goed, en bovendien waren onze prestaties beter dan de meeste grote Europese bevaks. Bovendien keren we een ruimer dividend uit."

De moeder van AG Real Estate is AG Insurance, één van de grootste Belgische verzekeraars en niet beursgenoteerd. Zal Fautré de kick van de beurskoers missen? "Dat weet ik pas over 12 maanden. Wel moet ik zeggen dat ik Cofinimmo steeds als een vastgoedbedrijf heb beschouwd, niet als een louter financieel product. We hebben het nooit bestuurd in functie van de kwartaalcijfers. Dat blijkt ook al uit het aantal transacties dat ik heb geleid: 1,5 miljard kantoorverkopen en 1 miljard aankopen van rusthuizen. We waren dus allesbehalve een passieve vastgoedbeheerder."

Hans Brockmans

"Een mens werkt 45 jaar. Dat doe je best niet voor een en hetzelfde bedrijf. Overigens ben ik na mijn vrouw - met wie ik 26 jaar gehuwd ben - in mijn leven het trouwst gebleven aan Cofinimmo. Bij mijn vroegere bedrijven (Schroders, Citibank, JP Morgan, Glaverbel en Belgacom) was ik veel sneller weg. In sommige bedrijven vertrekt de CEO na 2 tot 5 jaar, dus is 10 jaar lang. Het belangrijkste verschil met mijn vroegere werkgevers? Telefoons zijn geen vastgoed. En ik weet nu wat het is om de nummer 1 te zijn in plaats van nummer 20." AG Real Estate beheert een portefeuille van 5,5 miljard euro vastgoed, bijna dubbel zoveel als Cofinimmo. AG Real Estate Property Management is actief in kantoren, semi-industrieel vastgoed, handelspanden en woningen. Totaal nieuw als activiteit voor Fautré is de ontwikkelingstak AG Real Estate Development, tot 2005 Bernheim. De grootste ontwikkelaar in België heeft al 2 miljoen vierkante meter kantoren, winkels en woningen neergezet in België, Luxemburg, Frankrijk en Hongarije. De derde poot is Groep Interparking, parkingbeheerder in acht landen en marktleider in België, Duitsland en Oostenrijk. Fautré: "AG Real Estate heeft activiteiten die meer verscheiden zijn dan bij Cofinimmo. Dat trekt me bijzonder aan. Ik beschouw het trouwens als mijn belangrijkste prestatie dat ik Cofinimmo ook meer diverser heb helpen maken door de omvorming van de kantorenbevak tot een organisatie die ook actief is in de zorgsector en café's, via Pubstone. In het begin ondervonden sommige medewerkers dit misschien als een bedreiging, maar na verloop van tijd was iedereen enthousiast, ook de analisten en de aandeelhouders overigens." De beursprestatie van Cofinimmo was het voorbije jaar met een daling van 102 naar 94 euro minder sterk in vergelijking met andere Belgische bevaks, die minder in kantoren investeren. Fautré: "Dat is relatief. Veel Belgische bevaks deden het immers uitzonderlijk goed, en bovendien waren onze prestaties beter dan de meeste grote Europese bevaks. Bovendien keren we een ruimer dividend uit." De moeder van AG Real Estate is AG Insurance, één van de grootste Belgische verzekeraars en niet beursgenoteerd. Zal Fautré de kick van de beurskoers missen? "Dat weet ik pas over 12 maanden. Wel moet ik zeggen dat ik Cofinimmo steeds als een vastgoedbedrijf heb beschouwd, niet als een louter financieel product. We hebben het nooit bestuurd in functie van de kwartaalcijfers. Dat blijkt ook al uit het aantal transacties dat ik heb geleid: 1,5 miljard kantoorverkopen en 1 miljard aankopen van rusthuizen. We waren dus allesbehalve een passieve vastgoedbeheerder." Hans Brockmans