Een commissaris van de Antwerpse gerechtelijke politie is aangehouden op verdenking van witwassen. In zijn woonst werd een verdachte som geld en een partij goud en diamanten gevonden. De man staat bekend om zijn hardnekkige strijd tegen diamantfraude. Dat bericht Het Laatste Nieuws zaterdag.

Volgens parketwoordvoerder Peter Peereboom staat het onderzoek in het beginstadium. "Er zijn huiszoekingen geweest bij de gerechtelijke politie en bij privépersonen. Over de resultaten kan ik niets zeggen. Het onderzoek kan nog alle richtingen uit."

De onderzoeksrechter, een magistraat uit Mechelen, stapte vrijdagmorgen zelf af in het kantoorgebouw van de politie langs de Antwerpse Ring en volgde de huiszoekingen en ondervragingen op de voet.

Volgens een betrouwbare bron waren de huiszoekingen bij de commissaris in elk geval positief, schrijft Het Laatste Nieuws. Hij is aangehouden op verdenking van witwassen en van lidmaatschap van een criminele organisatie.

Commissaris D. was samen met magistraat Peter Van Calster jarenlang de "schrik van de diamantwereld", aldus Het Laatste Nieuws. (Belga/NS)

Een commissaris van de Antwerpse gerechtelijke politie is aangehouden op verdenking van witwassen. In zijn woonst werd een verdachte som geld en een partij goud en diamanten gevonden. De man staat bekend om zijn hardnekkige strijd tegen diamantfraude. Dat bericht Het Laatste Nieuws zaterdag. Volgens parketwoordvoerder Peter Peereboom staat het onderzoek in het beginstadium. "Er zijn huiszoekingen geweest bij de gerechtelijke politie en bij privépersonen. Over de resultaten kan ik niets zeggen. Het onderzoek kan nog alle richtingen uit."De onderzoeksrechter, een magistraat uit Mechelen, stapte vrijdagmorgen zelf af in het kantoorgebouw van de politie langs de Antwerpse Ring en volgde de huiszoekingen en ondervragingen op de voet. Volgens een betrouwbare bron waren de huiszoekingen bij de commissaris in elk geval positief, schrijft Het Laatste Nieuws. Hij is aangehouden op verdenking van witwassen en van lidmaatschap van een criminele organisatie.Commissaris D. was samen met magistraat Peter Van Calster jarenlang de "schrik van de diamantwereld", aldus Het Laatste Nieuws. (Belga/NS)