Het is de Vlaamse regering die Kesteloot benoemd heeft tot directeur-generaal van De Lijn. Sinds de overstap van voormalig directeur-generaal Ingrid Lieten naar de Vlaamse regering was
Kesteloot al waarnemend directeur-generaal bij de Vlaamse
vervoersmaatschappij.

Volgens minister van Mobiliteit Hilde Crevits beantwoordde Kesteloot "het best aan de verwachtingen van de Vlaamse regering". Kesteloot moet enerzijds zorgen voor de nodige "continuïteit" bij de Vlaamse vervoersmaatschappij, en zal anderzijds ook de nodige "efficiëntieverhogingen" moeten doorvoeren.

De benoeming tot nieuwe directeur-generaal heeft meer tijd in beslag genomen dan aanvankelijk gepland werd. Toen de selectieprocedure in september 2009 werd opgestart, werd gezegd dat er tegen eind 2009 een nieuwe topman- of vrouw zou aangesteld zijn. Volgens minister Crevits heeft die vertraging te
maken met het grote aantal kandidaten.

Oorspronkelijk waren er niet minder dan 76 kandidaten. De 52-jarige Roger Kesteloot is sinds 2004 directeur onderzoek bij De Lijn.

BiografieKesteloot studeerde af als licentiaat politieke en sociale wetenschappen en startte zijn carrière als assistent aan de faculteit toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen.

Tussen 1987 en 1992 werkte hij bij de krant De Morgen en tussen 1993 en 1997 bij de Antwerpse televisiezender ATV. Sinds 1998 is Kesteloot aan de slag bij De Lijn, waar hij achtereenvolgens de EU-zaken coördineerde en afdelingshoofd van de beleidscel was. Sinds september 2009 was hij waarnemend directeur-generaal van De Lijn.

De Lijn krijgt ook een nieuwe raad van bestuur. In die raad van bestuur wordt het mandaat van voorzitter Jos Geuens verlengd.

Het is de Vlaamse regering die Kesteloot benoemd heeft tot directeur-generaal van De Lijn. Sinds de overstap van voormalig directeur-generaal Ingrid Lieten naar de Vlaamse regering was Kesteloot al waarnemend directeur-generaal bij de Vlaamse vervoersmaatschappij. Volgens minister van Mobiliteit Hilde Crevits beantwoordde Kesteloot "het best aan de verwachtingen van de Vlaamse regering". Kesteloot moet enerzijds zorgen voor de nodige "continuïteit" bij de Vlaamse vervoersmaatschappij, en zal anderzijds ook de nodige "efficiëntieverhogingen" moeten doorvoeren. De benoeming tot nieuwe directeur-generaal heeft meer tijd in beslag genomen dan aanvankelijk gepland werd. Toen de selectieprocedure in september 2009 werd opgestart, werd gezegd dat er tegen eind 2009 een nieuwe topman- of vrouw zou aangesteld zijn. Volgens minister Crevits heeft die vertraging te maken met het grote aantal kandidaten. Oorspronkelijk waren er niet minder dan 76 kandidaten. De 52-jarige Roger Kesteloot is sinds 2004 directeur onderzoek bij De Lijn. BiografieKesteloot studeerde af als licentiaat politieke en sociale wetenschappen en startte zijn carrière als assistent aan de faculteit toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Tussen 1987 en 1992 werkte hij bij de krant De Morgen en tussen 1993 en 1997 bij de Antwerpse televisiezender ATV. Sinds 1998 is Kesteloot aan de slag bij De Lijn, waar hij achtereenvolgens de EU-zaken coördineerde en afdelingshoofd van de beleidscel was. Sinds september 2009 was hij waarnemend directeur-generaal van De Lijn. De Lijn krijgt ook een nieuwe raad van bestuur. In die raad van bestuur wordt het mandaat van voorzitter Jos Geuens verlengd.