Ik blijf present bij Roularta" , zegt Rik De Nolf in Z-Talk Goossens. Vanaf vandaag - vrijdag 1 januari 2016 - wordt hij uitvoerend voorzitter van Roularta Media Group en draagt hij het CEO-schap over aan zijn schoonzoon Xavier Bouckaert. Maar hij zal de zaken van zeer dichtbij blijven opvolgen.

Bouckaert krijgt de verantwoordelijkheid, aldus De Nolf, maar hij wil wel een klankbord blijven. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan weet het duo nog niet echt, maar dat zal de tijd wel uitwijzen, verduidelijkt hij.

Xavier Bouckaert vindt het normaal dat zijn schoonvader het nog niet kan loslaten: "Hij heeft 40 jaar aan het roer gestaan, en persoonlijk heb ik er toch de voorkeur voor dat hij zijn wijze raad en ervaring met ons blijft delen. De media maken immers een belangrijke evolutie door op dit ogenblik. "

Volgens de twee heren is het in de familie nooit een issue geweest dat een aangetrouwd familielid de groep nu gaat leiden.

Rik De Nolf en de kersverse CEO bij Roularta Xavier Bouckaert vertellen ook waarom het Franse avontuur met Groupe Express-Roularta zo lang heeft geduurd en hoe ze de sterkte van de 'Berlijnse muur' inschatten tussen journalistieke inhoud en commerciële belangen. Ook de groeimogelijkheden voor de mediagroep komen aan bod.

Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z in de weekendlus of nu al hieronder:

Ik blijf present bij Roularta" , zegt Rik De Nolf in Z-Talk Goossens. Vanaf vandaag - vrijdag 1 januari 2016 - wordt hij uitvoerend voorzitter van Roularta Media Group en draagt hij het CEO-schap over aan zijn schoonzoon Xavier Bouckaert. Maar hij zal de zaken van zeer dichtbij blijven opvolgen.Bouckaert krijgt de verantwoordelijkheid, aldus De Nolf, maar hij wil wel een klankbord blijven. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan weet het duo nog niet echt, maar dat zal de tijd wel uitwijzen, verduidelijkt hij. Xavier Bouckaert vindt het normaal dat zijn schoonvader het nog niet kan loslaten: "Hij heeft 40 jaar aan het roer gestaan, en persoonlijk heb ik er toch de voorkeur voor dat hij zijn wijze raad en ervaring met ons blijft delen. De media maken immers een belangrijke evolutie door op dit ogenblik. "Volgens de twee heren is het in de familie nooit een issue geweest dat een aangetrouwd familielid de groep nu gaat leiden. Rik De Nolf en de kersverse CEO bij Roularta Xavier Bouckaert vertellen ook waarom het Franse avontuur met Groupe Express-Roularta zo lang heeft geduurd en hoe ze de sterkte van de 'Berlijnse muur' inschatten tussen journalistieke inhoud en commerciële belangen. Ook de groeimogelijkheden voor de mediagroep komen aan bod. Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z in de weekendlus of nu al hieronder: