Maandag 24 augustus was een zwarte dag voor de beurzen in Europa, Azië en de VS. De beurstabellen kleurden dieprood als gevolg van wat door een analist omschreven werd als 'macro-paniek' in verband met China.

De vooruitzichten voor de economie van China zien er namelijk niet al te rooskleurig uit, waardoor wereldwijd voor een groeivertraging van de tweede grootste economie van de wereld gevreesd wordt. Met alle gevolgen vandien voor China en ver daarbuiten.

Verliezer van de dag

Wang Jianlin, de rijkste man van China, verloor in één enkele dag niet minder dan 3,6 miljard dollar na de ineenstorting van de aandelenmarkten.Wang, voorzitter en oprichter van Dalian Wanda Group, gespecialiseerd in vastgoed en entertainment, verloor maandag omgerekend meer dan 10 procent van zijn fortuin, blijkt uit de miljardairsindex van Bloomberg.

De Shanghai Stock Exchange duikelde gisteren tijdens de eerste handelsdag van de week met 8,49 procent in de rode cijfers, wat overeenstemt met de grootste terugval sinds 2007. Dinsdag diepte de bodem op de beurs van Shanghai verder uit met een verlies tot 7,63 procent.

Wang Jianlin werd gisteren door de index van Bloomberg uitgeroepen tot verliezer van de dag.

De man zag 2 miljard dollar van zijn belang in Dalian Wanda Commercial Properties wegsmelten, nadat het aandeel 17 procent lager tuimelde. Wang verloor ook bijna 1 miljard dollar van zijn belang in Wanda CinemaLine Co. De resterende verliezen vloeien voort uit participaties in particuliere bedrijven.

Jack Ma (Alibaba), de tweede rijkste man van China, zag maandag 'slechts' 545 miljoen dollar in rook opgaan.

Aziatische miljardairs hebben de afgelopen drie maanden een vijfde van hun rijkdom verloren zien gaan. Sinds de beurshandel van afgelopen vrijdag smolt er al 54 miljard dollar weg.

(BO)

Maandag 24 augustus was een zwarte dag voor de beurzen in Europa, Azië en de VS. De beurstabellen kleurden dieprood als gevolg van wat door een analist omschreven werd als 'macro-paniek' in verband met China. De vooruitzichten voor de economie van China zien er namelijk niet al te rooskleurig uit, waardoor wereldwijd voor een groeivertraging van de tweede grootste economie van de wereld gevreesd wordt. Met alle gevolgen vandien voor China en ver daarbuiten.Wang Jianlin, de rijkste man van China, verloor in één enkele dag niet minder dan 3,6 miljard dollar na de ineenstorting van de aandelenmarkten.Wang, voorzitter en oprichter van Dalian Wanda Group, gespecialiseerd in vastgoed en entertainment, verloor maandag omgerekend meer dan 10 procent van zijn fortuin, blijkt uit de miljardairsindex van Bloomberg.De Shanghai Stock Exchange duikelde gisteren tijdens de eerste handelsdag van de week met 8,49 procent in de rode cijfers, wat overeenstemt met de grootste terugval sinds 2007. Dinsdag diepte de bodem op de beurs van Shanghai verder uit met een verlies tot 7,63 procent.Wang Jianlin werd gisteren door de index van Bloomberg uitgeroepen tot verliezer van de dag.De man zag 2 miljard dollar van zijn belang in Dalian Wanda Commercial Properties wegsmelten, nadat het aandeel 17 procent lager tuimelde. Wang verloor ook bijna 1 miljard dollar van zijn belang in Wanda CinemaLine Co. De resterende verliezen vloeien voort uit participaties in particuliere bedrijven.Jack Ma (Alibaba), de tweede rijkste man van China, zag maandag 'slechts' 545 miljoen dollar in rook opgaan.Aziatische miljardairs hebben de afgelopen drie maanden een vijfde van hun rijkdom verloren zien gaan. Sinds de beurshandel van afgelopen vrijdag smolt er al 54 miljard dollar weg.(BO)