De zwembaden worden daarmee onzichtbaar voor satellieten, waarmee de Griekse belastinginspecteurs niet aangegeven zwembaden trachten op te sporen. Dat berichten Griekse media.

In Griekenland geldt het bezit van een zwembad als een 'onaanvechtbaar bewijs van inkomen'. Sinds de crisis voert Athene de strijd tegen belastingzondaars op.

Per vierkante meter zwembad wordt door de Griekse fiscus een extra inkomen van 160 euro berekend. Voor een zwembad van 50 vierkante meter gaat het om een extra inkomen van 8.000 euro. Dat wordt vervolgens aan tien procent belast, ofte 800 euro per jaar.

De camouflagenetten waren belastinginspecteurs opgevallen tijdens controles in rijke voorsteden van Athene en op jetseteilanden zoals Mykonos. 'We hebben camouflagenetten gezien zoals die door het leger gebruikt worden voor het verbergen van pantservoertuigen', aldus een medewerker van het Griekse ministerie van Financiën. (Belga)

De zwembaden worden daarmee onzichtbaar voor satellieten, waarmee de Griekse belastinginspecteurs niet aangegeven zwembaden trachten op te sporen. Dat berichten Griekse media.In Griekenland geldt het bezit van een zwembad als een 'onaanvechtbaar bewijs van inkomen'. Sinds de crisis voert Athene de strijd tegen belastingzondaars op.Per vierkante meter zwembad wordt door de Griekse fiscus een extra inkomen van 160 euro berekend. Voor een zwembad van 50 vierkante meter gaat het om een extra inkomen van 8.000 euro. Dat wordt vervolgens aan tien procent belast, ofte 800 euro per jaar. De camouflagenetten waren belastinginspecteurs opgevallen tijdens controles in rijke voorsteden van Athene en op jetseteilanden zoals Mykonos. 'We hebben camouflagenetten gezien zoals die door het leger gebruikt worden voor het verbergen van pantservoertuigen', aldus een medewerker van het Griekse ministerie van Financiën. (Belga)