Miljoenen verdienen is niet moeilijk, iedereen kan het. Dat vindt althans de Australische Gina Rinehart (58), de rijkste vrouw ter wereld. "Blijf niet gewoon zitten en klagen. Werk wat harder en spendeer minder tijd aan drinken, roken en 'socializen' (rondhangen met vrienden)", zo schreef ze in een vakblad als advies aan minder gefortuneerde landgenoten die jaloers zijn op de rijken. "Er bestaat geen monopolie op miljonair worden."

Ze stelt dat het miljardairs als zijzelf zijn die het meest doen om de armen te helpen, door hun geld te investeren en jobs te creëren. Volgens Rinehart zou ook een verlaging van het minimumloon - nu 606,40 Australische dollar (circa 497 euro) - zorgen voor een lagere werkloosheid.

Haar uitspraken doen behoorlijk wat stof opwaaien in Australië. "Het leven is complexer", liet de Australische oud-premier Kevin Rudd weten in een reactie. In haar reactie stelde minister van Gezondheid Tanya Plibersek voor dat Rinehart ook eens zou proberen rondkomen met een minimumloon, voor ze vraagt dat te verlagen.

Rinehart is de dochter van de overleden mijnmagnaat Lang Hanecock. Haar persoonlijk vermogen wordt geschat op 28 miljard dollar. (KVDA)

Miljoenen verdienen is niet moeilijk, iedereen kan het. Dat vindt althans de Australische Gina Rinehart (58), de rijkste vrouw ter wereld. "Blijf niet gewoon zitten en klagen. Werk wat harder en spendeer minder tijd aan drinken, roken en 'socializen' (rondhangen met vrienden)", zo schreef ze in een vakblad als advies aan minder gefortuneerde landgenoten die jaloers zijn op de rijken. "Er bestaat geen monopolie op miljonair worden." Ze stelt dat het miljardairs als zijzelf zijn die het meest doen om de armen te helpen, door hun geld te investeren en jobs te creëren. Volgens Rinehart zou ook een verlaging van het minimumloon - nu 606,40 Australische dollar (circa 497 euro) - zorgen voor een lagere werkloosheid. Haar uitspraken doen behoorlijk wat stof opwaaien in Australië. "Het leven is complexer", liet de Australische oud-premier Kevin Rudd weten in een reactie. In haar reactie stelde minister van Gezondheid Tanya Plibersek voor dat Rinehart ook eens zou proberen rondkomen met een minimumloon, voor ze vraagt dat te verlagen. Rinehart is de dochter van de overleden mijnmagnaat Lang Hanecock. Haar persoonlijk vermogen wordt geschat op 28 miljard dollar. (KVDA)