René De Feyter nam van 1971 tot 1993 de dagelijkse leiding van het toenmalige Vlaams Economisch Verbond (nu Voka) voor zijn rekening."Hij heeft een belangrijke rol gespeeld, niet enkel voor het VEV als organisatie, maar voor heel economisch Vlaanderen", zegt Eric Vermeylen, directeur van het Voka-kenniscentrum.

De Feyter werkte van 1956 tot 1960 als staatsambtenaar in Belgisch-Congo. In 1961 ging hij aan de slag het Studiecentrum voor de Expansie van de Haven van Antwerpen.

In de periode 1966-67 vroeg VEV-voorzitter Frans Wildiers De Feyter om mee te werken aan het opstarten van een Nederlandstalige economische krant. Dat project leidde in september 1967 tot het Uitgeversbedrijf Tijd, dat in januari 1968 "De Financieel-Economische Tijd" (nu "De Tijd") op de markt bracht. René De Feyter bleef drie jaar lang algemeen directeur van het uitgeversbedrijf.

"René De Feyter heeft hard gewerkt aan de economische ontvoogding van onze regio", aldus Eric Vermeylen. Volgens Vermeulen slaagde René De Feyter er ook in om het VEV te doen evolueren van een beweging naar een representatieve sociale partner. Daarbij mogen ook zijn verdiensten voor de DIRV-beweging niet worden vergeten. DIRV groeide in de jaren '80 van vorige eeuw uit tot een brede maatschappelijke beweging rond technologie en vernieuwing, luidt het.

René De Feyter nam van 1971 tot 1993 de dagelijkse leiding van het toenmalige Vlaams Economisch Verbond (nu Voka) voor zijn rekening."Hij heeft een belangrijke rol gespeeld, niet enkel voor het VEV als organisatie, maar voor heel economisch Vlaanderen", zegt Eric Vermeylen, directeur van het Voka-kenniscentrum. De Feyter werkte van 1956 tot 1960 als staatsambtenaar in Belgisch-Congo. In 1961 ging hij aan de slag het Studiecentrum voor de Expansie van de Haven van Antwerpen. In de periode 1966-67 vroeg VEV-voorzitter Frans Wildiers De Feyter om mee te werken aan het opstarten van een Nederlandstalige economische krant. Dat project leidde in september 1967 tot het Uitgeversbedrijf Tijd, dat in januari 1968 "De Financieel-Economische Tijd" (nu "De Tijd") op de markt bracht. René De Feyter bleef drie jaar lang algemeen directeur van het uitgeversbedrijf. "René De Feyter heeft hard gewerkt aan de economische ontvoogding van onze regio", aldus Eric Vermeylen. Volgens Vermeulen slaagde René De Feyter er ook in om het VEV te doen evolueren van een beweging naar een representatieve sociale partner. Daarbij mogen ook zijn verdiensten voor de DIRV-beweging niet worden vergeten. DIRV groeide in de jaren '80 van vorige eeuw uit tot een brede maatschappelijke beweging rond technologie en vernieuwing, luidt het.