Dat meldt De Tijd donderdag op zijn website. Dewatripont is een bekende econoom die doceert aan de ULB en eerder de Franquiprijs kreeg. Hij schreef enkele werken samen met de Franse Nobelprijswinnaar voor Economie Jean Tirole. Hij was pas sinds 1 juni 2014 vicegouverneur.

Volgens De Tijd wordt zijn vervanging in PS-kringen gezien als een echte oorlogsverklaring. "Door zich om zuiver politieke redenen te storten op een gematigde gezagsdrager, wiens competentie unaniem wordt erkend, hebben ze alle sluizen opengezet", zegt een hooggeplaatste socialist.

Zoals bekend deed N-VA onlangs haar intrede in het directiecomité van de Nationale Bank met de benoeming van de gewezen zakenbankier Tom Dechaene. Hij vervangt sp.a'er Norbert De Batselier, die met pensioen is gegaan. Open Vld heeft dan weer beslist Tim Hermans in maart naar de Nationale Bank te sturen om een van de acht directeurs te worden.

Binnenkort neemt CD&V'er Jan Smeets het gouverneurschap over van Luc Coene. De Vlaamse liberaal gaat in maart met pensioen.

Kort voor zijn vertrek uit de Wetstraat 16 had Elio Di Rupo Vincent Magnée, een van zijn medewerkers, als directeur van de Nationale Bank benoemd.

De PS is alvast niet te spreken over het voornemen van de federale regering om vicegouverneur Dewatripont te vervangen . 'Totaal onbegrijpelijk', zo luidt de reactie van PS-voorzitter Elio Di Rupo: "Dewatripont is een van de meest eminente Belgische economen en gespecialiseerd in bancaire regulering." Di Rupo spreekt van een heksenjacht tegen de socialisten met misprijzen van de erkende compententiese van Dewatripont. Volgens de voormalige premier gaat het om een 'trieste illustratie van de ingesteldheid van de regering'.

(Belga/BO)

Dat meldt De Tijd donderdag op zijn website. Dewatripont is een bekende econoom die doceert aan de ULB en eerder de Franquiprijs kreeg. Hij schreef enkele werken samen met de Franse Nobelprijswinnaar voor Economie Jean Tirole. Hij was pas sinds 1 juni 2014 vicegouverneur. Volgens De Tijd wordt zijn vervanging in PS-kringen gezien als een echte oorlogsverklaring. "Door zich om zuiver politieke redenen te storten op een gematigde gezagsdrager, wiens competentie unaniem wordt erkend, hebben ze alle sluizen opengezet", zegt een hooggeplaatste socialist. Zoals bekend deed N-VA onlangs haar intrede in het directiecomité van de Nationale Bank met de benoeming van de gewezen zakenbankier Tom Dechaene. Hij vervangt sp.a'er Norbert De Batselier, die met pensioen is gegaan. Open Vld heeft dan weer beslist Tim Hermans in maart naar de Nationale Bank te sturen om een van de acht directeurs te worden. Binnenkort neemt CD&V'er Jan Smeets het gouverneurschap over van Luc Coene. De Vlaamse liberaal gaat in maart met pensioen. Kort voor zijn vertrek uit de Wetstraat 16 had Elio Di Rupo Vincent Magnée, een van zijn medewerkers, als directeur van de Nationale Bank benoemd.De PS is alvast niet te spreken over het voornemen van de federale regering om vicegouverneur Dewatripont te vervangen . 'Totaal onbegrijpelijk', zo luidt de reactie van PS-voorzitter Elio Di Rupo: "Dewatripont is een van de meest eminente Belgische economen en gespecialiseerd in bancaire regulering." Di Rupo spreekt van een heksenjacht tegen de socialisten met misprijzen van de erkende compententiese van Dewatripont. Volgens de voormalige premier gaat het om een 'trieste illustratie van de ingesteldheid van de regering'. (Belga/BO)