In een tijdspanne van 12 maanden hebben maar liefst 155 rijken zich bij het rijtje miljardairs gevoegd. Vooral in Azië kende het aantal miljardairs een aanzienelijke stijging.In het Oosterse werelddeel nam het aantal toe met 52, waarvan 33 afkomstig zijn uit China.

Europa spant wel nog altijd de kroon met 775 superrijken die samen 2 miljard euro bezitten. De Verenigde Staten pakt de zilveren medialle met 571 miljardairs, gevolgd door China waar 190 superrijken vertoeven. België telde in juli acht superrijken met een vermogen van meer dan 1 miljard dollar

In totaal staan de miljardairs garant voor 5630 miljard euro, wat overeenstemt met 4 procent van de wereldwijde rijkdom.(Belga/NS)

In een tijdspanne van 12 maanden hebben maar liefst 155 rijken zich bij het rijtje miljardairs gevoegd. Vooral in Azië kende het aantal miljardairs een aanzienelijke stijging.In het Oosterse werelddeel nam het aantal toe met 52, waarvan 33 afkomstig zijn uit China. Europa spant wel nog altijd de kroon met 775 superrijken die samen 2 miljard euro bezitten. De Verenigde Staten pakt de zilveren medialle met 571 miljardairs, gevolgd door China waar 190 superrijken vertoeven. België telde in juli acht superrijken met een vermogen van meer dan 1 miljard dollar In totaal staan de miljardairs garant voor 5630 miljard euro, wat overeenstemt met 4 procent van de wereldwijde rijkdom.(Belga/NS)