Triforensic wordt het handelsmerk van de forensische auditor Instifin, de IT-(gerechts)experts Fox-IT en het privédetectivekantoor Kort & Partners.

De nieuwe organisatie telt vijf partners en ruim vijftig al dan niet zelfstandige onderzoekers en adviseurs in de Benelux. Het wordt een grotere onafhankelijke sectorgenoot van de forensische departementen, die al opereren onder de koepel van de Big Four-adviseurs. De drie organisaties blijven afzonderlijke juridische entiteiten met eigen vergunningen.

Evert-Jan Lammers, managing partner van Triforensic: "Eindelijk kunnen bedrijven en advocaten bij een voordeur aanbellen voor al hun fraudeproblemen. De versnippering verdwijnt."

Privédetective Michel de Kort: "In de praktijk werkten we al samen. Methodes zoals observatie en screening zijn voorbehouden voor privé-detectives. We zijn complementair met forensic auditors."

"We willen marktleider worden in de niche data recovery en e-discovery" aldus Hans Henseler van Fox-IT Forensics. "We kennen trouwens nauwelijks belangenconflicten."

H.B.

Triforensic wordt het handelsmerk van de forensische auditor Instifin, de IT-(gerechts)experts Fox-IT en het privédetectivekantoor Kort & Partners. De nieuwe organisatie telt vijf partners en ruim vijftig al dan niet zelfstandige onderzoekers en adviseurs in de Benelux. Het wordt een grotere onafhankelijke sectorgenoot van de forensische departementen, die al opereren onder de koepel van de Big Four-adviseurs. De drie organisaties blijven afzonderlijke juridische entiteiten met eigen vergunningen. Evert-Jan Lammers, managing partner van Triforensic: "Eindelijk kunnen bedrijven en advocaten bij een voordeur aanbellen voor al hun fraudeproblemen. De versnippering verdwijnt." Privédetective Michel de Kort: "In de praktijk werkten we al samen. Methodes zoals observatie en screening zijn voorbehouden voor privé-detectives. We zijn complementair met forensic auditors." "We willen marktleider worden in de niche data recovery en e-discovery" aldus Hans Henseler van Fox-IT Forensics. "We kennen trouwens nauwelijks belangenconflicten." H.B.