De Nederlandse prins Johan Friso, die na een ski-ongeval mogelijk nooit meer bij bewustzijn komt, behoudt voorlopig zijn mandaat als bestuurder van Telenet.

Dat blijkt uit het jaarverslag van Telenet. De raad van bestuur van het telecombedrijf uit Mechelen is er zich van bewust dat Friso vermoedelijk voor langere tijd de bestuursvergaderingen niet zal kunnen bijwonen, luidt het.

"Gezien de huidige omstandigheden, heeft de raad van bestuur er echter voor geopteerd om geen wijzigingen aan zijn mandaat als bestuurder van de vennootschap aan te brengen".

Lawine

Friso van Oranje-Nassau is sinds 2004 onafhankelijk bestuurder bij Telenet. Vorig jaar woonde hij alle zeven vergaderingen van de raad van bestuur bij en drie vergaderingen van het auditcomité. Daarvoor streek hij een vergoeding op van 47.500 euro.

Op 17 februari raakte de prins bedolven onder een lawine. Mogelijk komt hij nooit meer bij bewustzijn. (Belga/KVDA)

De Nederlandse prins Johan Friso, die na een ski-ongeval mogelijk nooit meer bij bewustzijn komt, behoudt voorlopig zijn mandaat als bestuurder van Telenet. Dat blijkt uit het jaarverslag van Telenet. De raad van bestuur van het telecombedrijf uit Mechelen is er zich van bewust dat Friso vermoedelijk voor langere tijd de bestuursvergaderingen niet zal kunnen bijwonen, luidt het. "Gezien de huidige omstandigheden, heeft de raad van bestuur er echter voor geopteerd om geen wijzigingen aan zijn mandaat als bestuurder van de vennootschap aan te brengen". Lawine Friso van Oranje-Nassau is sinds 2004 onafhankelijk bestuurder bij Telenet. Vorig jaar woonde hij alle zeven vergaderingen van de raad van bestuur bij en drie vergaderingen van het auditcomité. Daarvoor streek hij een vergoeding op van 47.500 euro. Op 17 februari raakte de prins bedolven onder een lawine. Mogelijk komt hij nooit meer bij bewustzijn. (Belga/KVDA)