"Heeft u ooit een grotere klucht gezien?", laat Optima-topman Jeroen Piqueur woensdag in een interview met Het Nieuwsblad optekenen. "De politiek verlaagt zich door een onderzoekscommissie te gaan oprichten voor vragen als 'kent u iemand?', 'was u op zijn boot of op de boot van de stad Gent in Cannes?'. Dat is belachelijk. Het hele schepencollege is ooit bij Optima op kantoor komen eten, met de burgemeester erbij. Is het niet normaal dat een bedrijf met 500 mensen aan het stadsbestuur uitlegt waar het mee bezig is." Voorts zegt Piqueur dat hij 'elf jaar dag en nacht' met Daniël Termont en Ivan De Witte samenwerkte aan het nieuwe voetbalstadion.

'Weinig respectvol'

"Ik betreur dat hij zo reageert en vind het weinig respectvol", zegt commissievoorzitter Filip Van Laecke (CD&V) in een reactie op de woorden van Piqueur. "Met wat hij zegt, schoffeert hij eigenlijk Daniël Termont, want hij is het die het die te kennen gaf een inschattingsfout gemaakt te hebben en om het initiatief van de commissie verzocht."

Van Laecke vindt dat de uitspraken niet passen in de serene sfeer waarin hij wil werken. Hij wijst erop dat elk politiek niveau zijn werk moet doen, en heeft nog een waarschuwing voor Piqueur in petto. "Ik denk dat hij de impact van die commissie onderschat, want ze loopt gelijktijdig met de onderzoekscommissie in de Kamer, waar onder ede getuigd wordt. Ik denk dat men twee keer gaat nadenken of men daar andere uitspraken zal doen dan hier."

Inhoudelijk spreekt Piqueur in het interview over een 'geënsceneerd faillissement'. Hij heeft een vermoeden wie erachter zit, maar laat het aan de parlementaire onderzoekscommissie over om dat te achterhalen.

Voorts haalt hij opnieuw uit naar de Nationale Bank, die eerder Piqueur verantwoordelijk had gesteld voor de teleurgang van Optima Bank.Piqueur stelt in het interview met Het Nieuwsblad dat hij 'de puinhoop onderschat heeft die we vonden bij de overname van de Ethiasbank in 2011'. Volgens de Optima-topman is er sprake van een 'opgezet scenario', 'want er was geen put, en dit faillissement was nergens voor nodig'. (Belga/BO)

Lees ook : Hoe het bankavontuur van Optima faliekant afliep

Het bankavontuur van de Gentse financieel adviseur Optima is faliekant afgelopen. Hoofdaandeelhouder Jeroen Piqueur en het respecteren van regels en voorschriften, het bleek een onmogelijke combinatie.

"Heeft u ooit een grotere klucht gezien?", laat Optima-topman Jeroen Piqueur woensdag in een interview met Het Nieuwsblad optekenen. "De politiek verlaagt zich door een onderzoekscommissie te gaan oprichten voor vragen als 'kent u iemand?', 'was u op zijn boot of op de boot van de stad Gent in Cannes?'. Dat is belachelijk. Het hele schepencollege is ooit bij Optima op kantoor komen eten, met de burgemeester erbij. Is het niet normaal dat een bedrijf met 500 mensen aan het stadsbestuur uitlegt waar het mee bezig is." Voorts zegt Piqueur dat hij 'elf jaar dag en nacht' met Daniël Termont en Ivan De Witte samenwerkte aan het nieuwe voetbalstadion. "Ik betreur dat hij zo reageert en vind het weinig respectvol", zegt commissievoorzitter Filip Van Laecke (CD&V) in een reactie op de woorden van Piqueur. "Met wat hij zegt, schoffeert hij eigenlijk Daniël Termont, want hij is het die het die te kennen gaf een inschattingsfout gemaakt te hebben en om het initiatief van de commissie verzocht." Van Laecke vindt dat de uitspraken niet passen in de serene sfeer waarin hij wil werken. Hij wijst erop dat elk politiek niveau zijn werk moet doen, en heeft nog een waarschuwing voor Piqueur in petto. "Ik denk dat hij de impact van die commissie onderschat, want ze loopt gelijktijdig met de onderzoekscommissie in de Kamer, waar onder ede getuigd wordt. Ik denk dat men twee keer gaat nadenken of men daar andere uitspraken zal doen dan hier." Inhoudelijk spreekt Piqueur in het interview over een 'geënsceneerd faillissement'. Hij heeft een vermoeden wie erachter zit, maar laat het aan de parlementaire onderzoekscommissie over om dat te achterhalen. Voorts haalt hij opnieuw uit naar de Nationale Bank, die eerder Piqueur verantwoordelijk had gesteld voor de teleurgang van Optima Bank.Piqueur stelt in het interview met Het Nieuwsblad dat hij 'de puinhoop onderschat heeft die we vonden bij de overname van de Ethiasbank in 2011'. Volgens de Optima-topman is er sprake van een 'opgezet scenario', 'want er was geen put, en dit faillissement was nergens voor nodig'. (Belga/BO)