De Smedt volgt op 24 maart huidige voorzitter Thomas Leysen op voor een periode van drie jaar, meldt de werkgeversorganisatie in een persbericht. De toekomstige voorzitter was tot nu toe vicevoorzitter van het VBO.

Pierre-Alain De Smedt studeerde als handelsingenieur af aan de U.L.B. (Solvay) en is ook licentiaat handels- en financiële wetenschappen, eveneens aan de Brusselse universiteit.

Hij is voorzitter van de groep Deceuninck en bestuurder bij Belgacom, Avis Europe en Alcopa (groep Moorkens). De Smedt is echter vooral gekend als voorzitter van Febiac, de Belgische automobiel- en tweewielerfederatie.

Voordien had hij een operationele loopbaan met verschillende directieposten, voornamelijk in de autosector. Zo was hij binnen de Volkswagengroep (1990-1999) voorzitter van Seat, Volkswagen Zuid-Amerika, Autolatina (joint venture met Ford in Zuid-Amerika) en Volkswagen Brussel (Vorst). Daarna stapte hij over naar de groep Renault waar hij van 1999 tot 2004 adjunct-directeur-generaal (COO) was. De Smedt (1944) is gehuwd en vader van twee kinderen.

De Smedt volgt op 24 maart huidige voorzitter Thomas Leysen op voor een periode van drie jaar, meldt de werkgeversorganisatie in een persbericht. De toekomstige voorzitter was tot nu toe vicevoorzitter van het VBO. Pierre-Alain De Smedt studeerde als handelsingenieur af aan de U.L.B. (Solvay) en is ook licentiaat handels- en financiële wetenschappen, eveneens aan de Brusselse universiteit. Hij is voorzitter van de groep Deceuninck en bestuurder bij Belgacom, Avis Europe en Alcopa (groep Moorkens). De Smedt is echter vooral gekend als voorzitter van Febiac, de Belgische automobiel- en tweewielerfederatie. Voordien had hij een operationele loopbaan met verschillende directieposten, voornamelijk in de autosector. Zo was hij binnen de Volkswagengroep (1990-1999) voorzitter van Seat, Volkswagen Zuid-Amerika, Autolatina (joint venture met Ford in Zuid-Amerika) en Volkswagen Brussel (Vorst). Daarna stapte hij over naar de groep Renault waar hij van 1999 tot 2004 adjunct-directeur-generaal (COO) was. De Smedt (1944) is gehuwd en vader van twee kinderen.