Oud-minister van Financiën Philippe Maystadt (CDH) wordt naar voren geschoven als nieuwe mogelijke nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Dexia Groep, maar weigert. Enerzijds omdat de deontologische code van de Europese Investeringsbank, waarvan hij sinds 2000 de voorzitter is, dat verbiedt, anderzijds omdat hij de job te gevaarlijk vindt.

Dat melden verschillende kranten.

De Belgische regering zoekt een opvolger voor Jean-Luc Dehaene en naar verluidt hebben enkele Franstalige partijen Maystadt naar voren geschoven, vooral omwille van zijn ervaring.

De 63-jarige Waalse christendemocraat was in de jaren 90 immers minister van Financiën onder toenmalig premier Dehaene. Sinds 2000 staat hij aan het hoofd van de Europese Investeringsbank (EIB).

Deontologische code

Maystadt bedankt echter voor de topjob. Sowieso verbiedt de deontologische code van die EIB dat haar voorzitter gaat werken bij een instelling waaraan ze geld heeft geleend. Dexia heeft dat de voorbije jaren verschillende keren gedaan. Het verbod geldt tot twaalf maanden na vertrek bij de instelling, aldus De Standaard.

Maar de oud-minister zou volgens De Morgen een topjob bij Dexia ook veel te gevaarlijk vinden. De toestand van de groep is volgens hem "te zorgwekkend". (KVDA)

Oud-minister van Financiën Philippe Maystadt (CDH) wordt naar voren geschoven als nieuwe mogelijke nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Dexia Groep, maar weigert. Enerzijds omdat de deontologische code van de Europese Investeringsbank, waarvan hij sinds 2000 de voorzitter is, dat verbiedt, anderzijds omdat hij de job te gevaarlijk vindt. Dat melden verschillende kranten. De Belgische regering zoekt een opvolger voor Jean-Luc Dehaene en naar verluidt hebben enkele Franstalige partijen Maystadt naar voren geschoven, vooral omwille van zijn ervaring. De 63-jarige Waalse christendemocraat was in de jaren 90 immers minister van Financiën onder toenmalig premier Dehaene. Sinds 2000 staat hij aan het hoofd van de Europese Investeringsbank (EIB). Deontologische code Maystadt bedankt echter voor de topjob. Sowieso verbiedt de deontologische code van die EIB dat haar voorzitter gaat werken bij een instelling waaraan ze geld heeft geleend. Dexia heeft dat de voorbije jaren verschillende keren gedaan. Het verbod geldt tot twaalf maanden na vertrek bij de instelling, aldus De Standaard. Maar de oud-minister zou volgens De Morgen een topjob bij Dexia ook veel te gevaarlijk vinden. De toestand van de groep is volgens hem "te zorgwekkend". (KVDA)