Kindler (55) stond sinds juli 2006 aan het hoofd van Pfizer. In een mededeling zegt Kindler dat de voorbije periode veel van hem heeft geëist. Zijn opvolger Read (57) stond aan het hoofd van de wereldwijde biofarma-activiteiten van Pfizer. Hij neemt het roer over bij de farmareus op een cruciaal moment. Pfizer verliest in 2011 namelijk de patentbescherming voor zijn cholesterolmedicijn Lipitor in de VS, een absolute bestseller.

Het bedrijf is bovendien volop de overname - voor 68 miljard dollar - aan het verteren van Wyeth in 2009. Het Amerikaanse Pfizer is, met verscheidene vestigingen, ook een belangrijke werkgever in België.

Kindler (55) stond sinds juli 2006 aan het hoofd van Pfizer. In een mededeling zegt Kindler dat de voorbije periode veel van hem heeft geëist. Zijn opvolger Read (57) stond aan het hoofd van de wereldwijde biofarma-activiteiten van Pfizer. Hij neemt het roer over bij de farmareus op een cruciaal moment. Pfizer verliest in 2011 namelijk de patentbescherming voor zijn cholesterolmedicijn Lipitor in de VS, een absolute bestseller. Het bedrijf is bovendien volop de overname - voor 68 miljard dollar - aan het verteren van Wyeth in 2009. Het Amerikaanse Pfizer is, met verscheidene vestigingen, ook een belangrijke werkgever in België.