Patrick Vanden Avenne deed tussen 2007 en 2011 zijn eerste statutaire mandaat van vier jaar uit. In de zomer van 2011 werd hij gevraagd om er vier jaar bij te doen, wat hij aanvaardde.
Maar op de algemene vergadering van 25 juni zal hij officieel zijn mandaat als voorzitter neerleggen.

Hij geeft twee redenen op voor zijn vervroegd vertrek. Enerzijds vindt hij dat hij het belangrijkste deel van zijn opdracht vervuld heeft. Te weten: de integratie van de zes zetels tot één geheel, de intrek in een nieuwe hoofdzetel in Kortrijk en de begeleiding van de opvolging van Jo Libeer toen die vertrok als gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen. Vanden Avenne heeft het in dit verband over "vijf uitermate boeiende jaren".

Als tweede reden verwijst Vanden Avenne naar zijn drukke beroepsleven, zowel in het eigen bedrijf als in de Europese veevoederfederatie Fefac waar hij voorzitter is.

Het komt nu aan de uitredende voorzitter toe om bij Voka West-Vlaanderen een opvolger te vinden en voor te stellen. Voka West-Vlaanderen telt 3400 leden-bedrijven. (KC)

Patrick Vanden Avenne deed tussen 2007 en 2011 zijn eerste statutaire mandaat van vier jaar uit. In de zomer van 2011 werd hij gevraagd om er vier jaar bij te doen, wat hij aanvaardde. Maar op de algemene vergadering van 25 juni zal hij officieel zijn mandaat als voorzitter neerleggen. Hij geeft twee redenen op voor zijn vervroegd vertrek. Enerzijds vindt hij dat hij het belangrijkste deel van zijn opdracht vervuld heeft. Te weten: de integratie van de zes zetels tot één geheel, de intrek in een nieuwe hoofdzetel in Kortrijk en de begeleiding van de opvolging van Jo Libeer toen die vertrok als gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen. Vanden Avenne heeft het in dit verband over "vijf uitermate boeiende jaren". Als tweede reden verwijst Vanden Avenne naar zijn drukke beroepsleven, zowel in het eigen bedrijf als in de Europese veevoederfederatie Fefac waar hij voorzitter is. Het komt nu aan de uitredende voorzitter toe om bij Voka West-Vlaanderen een opvolger te vinden en voor te stellen. Voka West-Vlaanderen telt 3400 leden-bedrijven. (KC)