Het bedrijf is goed voor 400 miljoen euro omzet, 2000 werknemers, 12 productievestigingen in de hele wereld en klanten in ruim honderd landen. Het aandeelhouderschap is in handen van het management en van de kapitaalgroepen Gilde (45%) en CVC Capital Partners (44%).

Na de afscheuring uit de Bekaert Groep in 2005 werd Patrick Lecluyse de eerste CEO van het vroegere Bekaert Fencing. Hij had als topkaderlid van Bekaert een grote buitenlandse ervaring en een goede reputatie. Vandaag is Betafence de nummer één wereldwijd op de markt van omheiningen. De aandeelhouders CVC en Gilde hebben het nieuws de voorbije dagen intern bekend gemaakt.

Het vertrek van Lecluyse zou, volgens vakbondskringen, te maken hebben met de algemene negatieve conjunctuur en de daaruit voortvloeiende licht tegenvallende resultaten. In 2009 tekende Betafence al voor een sanering en het schrapte 200 jobs. Onlangs werd aangekondigd dat de 'poortfabriek' naar het buitenland.
Lecluyse wil geen commentaar te geven op zijn vertrek. De aandeelhouders Michele Volpi (ex Boston Consulting, ex-General Electric, ex HB Fuller) aangetrokken als crisismanager.

Karel Cambien

Het bedrijf is goed voor 400 miljoen euro omzet, 2000 werknemers, 12 productievestigingen in de hele wereld en klanten in ruim honderd landen. Het aandeelhouderschap is in handen van het management en van de kapitaalgroepen Gilde (45%) en CVC Capital Partners (44%). Na de afscheuring uit de Bekaert Groep in 2005 werd Patrick Lecluyse de eerste CEO van het vroegere Bekaert Fencing. Hij had als topkaderlid van Bekaert een grote buitenlandse ervaring en een goede reputatie. Vandaag is Betafence de nummer één wereldwijd op de markt van omheiningen. De aandeelhouders CVC en Gilde hebben het nieuws de voorbije dagen intern bekend gemaakt. Het vertrek van Lecluyse zou, volgens vakbondskringen, te maken hebben met de algemene negatieve conjunctuur en de daaruit voortvloeiende licht tegenvallende resultaten. In 2009 tekende Betafence al voor een sanering en het schrapte 200 jobs. Onlangs werd aangekondigd dat de 'poortfabriek' naar het buitenland. Lecluyse wil geen commentaar te geven op zijn vertrek. De aandeelhouders Michele Volpi (ex Boston Consulting, ex-General Electric, ex HB Fuller) aangetrokken als crisismanager.Karel Cambien