De Zwitserse participatiemaatschappij Jacobs Holding, die onder andere een meerderheidsbelang heeft in het kapitaal van de Zwitserse chocoladefabrikant Barry Callebaut, heeft de Belg Patrick De Maeseneire (58) met onmiddellijke ingang aangeduid als algemeen directeur. Dat meldt de onderneming woensdag in een persbericht.

Daarmee keert De Maeseneire terug naar de Zwitserse familie Jacobs, moederbedrijf van Barry Callebaut, waar hij van 2002 tot 2009 al de functie van CEO bekleedde.

De Maeseneire stond eerder ook aan het hoofd van het Zwitserse Adecco, 's werelds grootste uitzendbedrijf.

De Maeseneire wacht alvast een grote uitdaging, want de Zwitserse chocolademaker met Belgische roots Barry Callebaut maakte dinsdag bekend dat het zijn groeiprognoses voor de verkoop verlaagd. Dat komt doordat de vraag naar chocolade wereldwijd afneemt. Barry Callebaut houdt er nu rekening mee dat het verkoopvolume de komende drie jaar gemiddeld met 4 tot 6 procent per jaar zal toenemen, terwijl eerder op een groei met 6 tot 8 procent werd gerekend.

(Belga/BO)

De Zwitserse participatiemaatschappij Jacobs Holding, die onder andere een meerderheidsbelang heeft in het kapitaal van de Zwitserse chocoladefabrikant Barry Callebaut, heeft de Belg Patrick De Maeseneire (58) met onmiddellijke ingang aangeduid als algemeen directeur. Dat meldt de onderneming woensdag in een persbericht. Daarmee keert De Maeseneire terug naar de Zwitserse familie Jacobs, moederbedrijf van Barry Callebaut, waar hij van 2002 tot 2009 al de functie van CEO bekleedde.De Maeseneire stond eerder ook aan het hoofd van het Zwitserse Adecco, 's werelds grootste uitzendbedrijf. De Maeseneire wacht alvast een grote uitdaging, want de Zwitserse chocolademaker met Belgische roots Barry Callebaut maakte dinsdag bekend dat het zijn groeiprognoses voor de verkoop verlaagd. Dat komt doordat de vraag naar chocolade wereldwijd afneemt. Barry Callebaut houdt er nu rekening mee dat het verkoopvolume de komende drie jaar gemiddeld met 4 tot 6 procent per jaar zal toenemen, terwijl eerder op een groei met 6 tot 8 procent werd gerekend. (Belga/BO)