VRT-correspondent Pascal Paepen ruilt zijn job als bankier in de Londense City in voor een baan in het Belgisch onderwijs. Dat meldt De Morgen.

De 44-jarige econoom Pascal Paepen, columnist van De Morgen en medewerker van de VRT, is toe aan een carrièrewending. Hij ruilt daarvoor een goed betaalde baan als bankier in Londen in voor een onzeker bestaan als leraar in België. Paepen komt deze zomer opnieuw in Mol wonen.

De beslissing van Paepen mag verrassend lijken, voor de bekende Belgische econoom is zijn terugkeer naar ons land het gevolg van een weloverwogen keuze. "Ik loop al lang met dit idee rond", verduidelijkt hij aan De Morgen. "Ik heb onderwijsminister Pascal Smet horen zeggen dat hij vanaf volgend jaar alle leerlingen een cursus economie wil geven. Dat vind ik een prima idee, want zelf heb ik tot mijn 18de nooit een les economie gekregen".

De carrièrekeuze van Paepen heeft ook te maken met zijn leeftijd. "Mocht ik langer wachten, dan heb ik die keuze misschien niet meer en riskeer ik heel mijn leven hetzelfde te moeten doen," aldus de econoom.

Paepen ontkent overigens dat hij uitgekeken is op de bankwereld. Integendeel, hij blijft de banken verdedigen. "De banken krijgen de schuld van alles wat er de voorbije jaren is misgelopen in de economie. Problemen waarvoor heel de maatschappij verantwoordelijk is, worden in de schoenen van de banken geschoven," zegt hij.

Paepen, die vroeger werkzaam was bij Kredietbank en KBC, trok naar Londen toen zijn afdeling in handen kwam van de Japanse groep Daiwa Capital Markets.

Of Paepen actief blijft op Radio1 om heikele economische thema's toe te lichten, is niet zeker. Als het van de man zelf afhangt, combineert hij de analyses bij de VRT met het onderricht in het secundair en hoger onderwijs. (BO)

VRT-correspondent Pascal Paepen ruilt zijn job als bankier in de Londense City in voor een baan in het Belgisch onderwijs. Dat meldt De Morgen.De 44-jarige econoom Pascal Paepen, columnist van De Morgen en medewerker van de VRT, is toe aan een carrièrewending. Hij ruilt daarvoor een goed betaalde baan als bankier in Londen in voor een onzeker bestaan als leraar in België. Paepen komt deze zomer opnieuw in Mol wonen. De beslissing van Paepen mag verrassend lijken, voor de bekende Belgische econoom is zijn terugkeer naar ons land het gevolg van een weloverwogen keuze. "Ik loop al lang met dit idee rond", verduidelijkt hij aan De Morgen. "Ik heb onderwijsminister Pascal Smet horen zeggen dat hij vanaf volgend jaar alle leerlingen een cursus economie wil geven. Dat vind ik een prima idee, want zelf heb ik tot mijn 18de nooit een les economie gekregen". De carrièrekeuze van Paepen heeft ook te maken met zijn leeftijd. "Mocht ik langer wachten, dan heb ik die keuze misschien niet meer en riskeer ik heel mijn leven hetzelfde te moeten doen," aldus de econoom. Paepen ontkent overigens dat hij uitgekeken is op de bankwereld. Integendeel, hij blijft de banken verdedigen. "De banken krijgen de schuld van alles wat er de voorbije jaren is misgelopen in de economie. Problemen waarvoor heel de maatschappij verantwoordelijk is, worden in de schoenen van de banken geschoven," zegt hij. Paepen, die vroeger werkzaam was bij Kredietbank en KBC, trok naar Londen toen zijn afdeling in handen kwam van de Japanse groep Daiwa Capital Markets. Of Paepen actief blijft op Radio1 om heikele economische thema's toe te lichten, is niet zeker. Als het van de man zelf afhangt, combineert hij de analyses bij de VRT met het onderricht in het secundair en hoger onderwijs. (BO)