Larry Ellison is met die 1,84 miljard dollar de bestbetaalde topman van een beursgenoteerd bedrijf volgens eens studie van de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

Hij wordt gevolgd door Barry Diller, die ongeveer 1,14 miljard dollar kreeg van IAC/Interactive en het onlinereisbureau Expedia.

Op de derde plaats staat de algemeen directeur van Occidental Petroleum, Ray Irani, die in totaal 857 miljoen vergaard heeft de afgelopen tien jaar. Steve Jobs van Apple valt met 749 miljoen dollar net buiten de top drie. De vijfde plaats is voor Richard Fairbank van Capital One Financial (569 miljoen dollar).

Vier van de 25 bestbetaalde algemeen directeurs werken in de financiële wereld, twee van hen in Wall Street. De gewezen topman van Citigroup, Sandy Weill, is terug te vinden op plaats 19 met 361 miljoen dollar.

Ex-topman Richard Fuld (457 miljoen dollar) zag beurswaarde onder zijn gezag verschrompelen

Richard Fuld, ondertussen ex-baas van Lehman Brothers, staat op de elfde plaats met 457 miljoen dollar, hoewel de bank in september 2008 failliet ging en de financiële markten wereldwijd meetrok in een zeer zware crisis.

Die heeft ook de bedenkelijke eer om de slechtst presterende CEO in de lijst zijn op het vlak van de beurswaarde van hun bedrijven, volgens The Wall Street Journal. Wie in het begin van het decennium 100 dollar investeerde in het aandeel van Lehman Brothers, zag dat op het einde van Fulds loopbaan bij de zakenbank verschrompelen tot 1 dollar.

In diezelfde periode zorgde Bob R. Simpson van XTO Energy (totale verloning van 350 miljoen dollar) dat een investering van 100 dollar in die aandelen uitgroeide tot 3559 dollar.

Larry Ellison is met die 1,84 miljard dollar de bestbetaalde topman van een beursgenoteerd bedrijf volgens eens studie van de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Hij wordt gevolgd door Barry Diller, die ongeveer 1,14 miljard dollar kreeg van IAC/Interactive en het onlinereisbureau Expedia. Op de derde plaats staat de algemeen directeur van Occidental Petroleum, Ray Irani, die in totaal 857 miljoen vergaard heeft de afgelopen tien jaar. Steve Jobs van Apple valt met 749 miljoen dollar net buiten de top drie. De vijfde plaats is voor Richard Fairbank van Capital One Financial (569 miljoen dollar). Vier van de 25 bestbetaalde algemeen directeurs werken in de financiële wereld, twee van hen in Wall Street. De gewezen topman van Citigroup, Sandy Weill, is terug te vinden op plaats 19 met 361 miljoen dollar. Ex-topman Richard Fuld (457 miljoen dollar) zag beurswaarde onder zijn gezag verschrompelen Richard Fuld, ondertussen ex-baas van Lehman Brothers, staat op de elfde plaats met 457 miljoen dollar, hoewel de bank in september 2008 failliet ging en de financiële markten wereldwijd meetrok in een zeer zware crisis. Die heeft ook de bedenkelijke eer om de slechtst presterende CEO in de lijst zijn op het vlak van de beurswaarde van hun bedrijven, volgens The Wall Street Journal. Wie in het begin van het decennium 100 dollar investeerde in het aandeel van Lehman Brothers, zag dat op het einde van Fulds loopbaan bij de zakenbank verschrompelen tot 1 dollar. In diezelfde periode zorgde Bob R. Simpson van XTO Energy (totale verloning van 350 miljoen dollar) dat een investering van 100 dollar in die aandelen uitgroeide tot 3559 dollar.