Supermarktgroep Hema moet de 21-jarige Joyce Van Op den Bosch, die sinds haar bekering tot de islam als Lemia door het leven gaat, zes maanden achterstallig loon betalen.

Dat heeft de arbeidsrechtbank in Tongeren beslist. In totaal gaat het om een bedrag van 9.351 euro.

Klachten

Van Op den Bosch, een Limburgse, werkte als uitzendkracht in de Hemavestiging in Genk. Ze werd in februari 2011 door Hema ontslagen na klachten van klanten over haar hoofddoek.

Meester Steven Renette, advocaat van het slachtoffer, is tevreden met de uitspraak. "Mijn cliënt heeft twee maanden zonder probleem met een hoofddoek mogen werken, maar na klachten van klanten mocht dit opeens niet meer. Dit had niets met een neutraliteitsbeleid te maken, want dat had Hema niet", klinkt het.

Volgens het vonnis heeft Hema intussen wel een duidelijk neutraliteitsbeleid en dat verandert de zaak naar de toekomst toe. "Sinds de verfijning van de bepalingen inzake de dresscode, zou deze zaak wellicht weinig of geen kans op slagen hebben", staat er in het vonnis te lezen.

Ook Randstad werd in deze zaak gedagvaard, maar de rechtbank sprak het uitzendkantoor vrij.

Supermarktgroep Hema moet de 21-jarige Joyce Van Op den Bosch, die sinds haar bekering tot de islam als Lemia door het leven gaat, zes maanden achterstallig loon betalen. Dat heeft de arbeidsrechtbank in Tongeren beslist. In totaal gaat het om een bedrag van 9.351 euro. Klachten Van Op den Bosch, een Limburgse, werkte als uitzendkracht in de Hemavestiging in Genk. Ze werd in februari 2011 door Hema ontslagen na klachten van klanten over haar hoofddoek. Meester Steven Renette, advocaat van het slachtoffer, is tevreden met de uitspraak. "Mijn cliënt heeft twee maanden zonder probleem met een hoofddoek mogen werken, maar na klachten van klanten mocht dit opeens niet meer. Dit had niets met een neutraliteitsbeleid te maken, want dat had Hema niet", klinkt het. Volgens het vonnis heeft Hema intussen wel een duidelijk neutraliteitsbeleid en dat verandert de zaak naar de toekomst toe. "Sinds de verfijning van de bepalingen inzake de dresscode, zou deze zaak wellicht weinig of geen kans op slagen hebben", staat er in het vonnis te lezen. Ook Randstad werd in deze zaak gedagvaard, maar de rechtbank sprak het uitzendkantoor vrij.