Bij de kortingbonnensite Groupon wordt mede-oprichter Eric Lefkofsky de nieuwe grote baas.

De 43-jarige Lefkofsky is behalve mede-oprichter - met een belang van ongeveer 17 procent - ook de grootste aandeelhouder van Groupon. Lefkofsky volgt een andere mede-oprichter Andrew Mason op, die in februari de wacht aangezegd werd door diezelfde Lefkofsky en Ted Leonsis. Dat duo nam daarna de rol over aan het hoofd van het bedrijf.

Leonsis is ondertussen al aangeduid als voorzitter, Lefkofsky wordt de nieuwe CEO.

Het belang van Lefkofsky in Groupon wordt geraamd op 951 miljoen dollar. Hij heeft ook een belang in Echo Global Logistics Inc. (ECHO) en InnerWorkings Inc., twee andere bedrijven uit Chicago die hij mee hielp oprichten. Dat belang wordt geraamd op 9,6 miljoen dollar.

Lefkofsky veroorzaakte een flkse rel in 2011, toen hij net nadat Groupon de documenten voor zijn beursgang inleverde, aangaf te verwachten dat het bedrijf 'enorm winstgevend' zou worden. Groupon zag zich daardoor genoodzaakt zijn prospectus aan te passen met de vermelding de opmerking van Lefkofsky te negeren.

De man is ook omstreden als gevolg van een aantal investeringen die foutief werden ingeschat, zoals het geval was met het kinderkledingbedrijf Brandon Apparel Group. Dat bedrijf ging over de kop door een te zware schuldenlast en een verandering van de modetrends, verduidelijkte Lefkofsky in zijn blog.

In het tweede kwartaal verhoogde Groupon de omzet met 7 procent tot 608,7 miljoen dollar (456 miljoen euro) in vergelijking met een jaar eerder. (Bloomberg/BO)

Bij de kortingbonnensite Groupon wordt mede-oprichter Eric Lefkofsky de nieuwe grote baas.De 43-jarige Lefkofsky is behalve mede-oprichter - met een belang van ongeveer 17 procent - ook de grootste aandeelhouder van Groupon. Lefkofsky volgt een andere mede-oprichter Andrew Mason op, die in februari de wacht aangezegd werd door diezelfde Lefkofsky en Ted Leonsis. Dat duo nam daarna de rol over aan het hoofd van het bedrijf. Leonsis is ondertussen al aangeduid als voorzitter, Lefkofsky wordt de nieuwe CEO. Het belang van Lefkofsky in Groupon wordt geraamd op 951 miljoen dollar. Hij heeft ook een belang in Echo Global Logistics Inc. (ECHO) en InnerWorkings Inc., twee andere bedrijven uit Chicago die hij mee hielp oprichten. Dat belang wordt geraamd op 9,6 miljoen dollar.Lefkofsky veroorzaakte een flkse rel in 2011, toen hij net nadat Groupon de documenten voor zijn beursgang inleverde, aangaf te verwachten dat het bedrijf 'enorm winstgevend' zou worden. Groupon zag zich daardoor genoodzaakt zijn prospectus aan te passen met de vermelding de opmerking van Lefkofsky te negeren.De man is ook omstreden als gevolg van een aantal investeringen die foutief werden ingeschat, zoals het geval was met het kinderkledingbedrijf Brandon Apparel Group. Dat bedrijf ging over de kop door een te zware schuldenlast en een verandering van de modetrends, verduidelijkte Lefkofsky in zijn blog.In het tweede kwartaal verhoogde Groupon de omzet met 7 procent tot 608,7 miljoen dollar (456 miljoen euro) in vergelijking met een jaar eerder. (Bloomberg/BO)