Het Wereld Economisch Forum (WEF) 2012 in Davos zou niet compleet zijn zonder de Occupy-beweging. Tussen de peperdure hotels, op enkele honderden meters van het congresgebouw waar honderden politieke, economische en bedrijfsleiders vergaderen, hebben enkele tientallen actievoerders van 'Occupy WEF' een iglokamp opgetrokken. Ze hangen er ook spandoeken op met slogans als 'Ik slaap liever in een iglo dan met CEO's' en 'Als verkiezingen iets uithaalden, dan zouden ze illegaal zijn'.

De Occupy-beweging tegen het kapitalisme van de banken ontstond vorig jaar in Wall Street in New York en breidde zich daarna uit naar steden over de hele wereld. (KVDA)

Het Wereld Economisch Forum (WEF) 2012 in Davos zou niet compleet zijn zonder de Occupy-beweging. Tussen de peperdure hotels, op enkele honderden meters van het congresgebouw waar honderden politieke, economische en bedrijfsleiders vergaderen, hebben enkele tientallen actievoerders van 'Occupy WEF' een iglokamp opgetrokken. Ze hangen er ook spandoeken op met slogans als 'Ik slaap liever in een iglo dan met CEO's' en 'Als verkiezingen iets uithaalden, dan zouden ze illegaal zijn'. De Occupy-beweging tegen het kapitalisme van de banken ontstond vorig jaar in Wall Street in New York en breidde zich daarna uit naar steden over de hele wereld. (KVDA)