Postbedrijf bpost maakte vrijdag bekend dat Sophie Dutordoir met ingang van 28 februari ontslag heeft genomen uit de raad van bestuur. Ze was er sinds 2013 onafhankelijk bestuurder.

Ook bij de Franse autotoeleverancier Valeo trekt Dutordoir de deur achter zich dicht. Haar mandaat als onafhankelijk bestuurder loopt af op de algemene vergadering van 23 mei van het bedrijf en ze heeft beslist geen verlenging te vragen, zo staat op de website van Valeo.

BNP Paribas Fortis

De situatie is anders bij BNP Paribas Fortis, waar Dutordoir sinds eind 2010 in de raad van bestuur zit als onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurder. "Mevrouw Dutordoir is en blijft bestuurder bij ons", zegt een woordvoerster van BNP Paribas Fortis. Haar mandaat bij de bank loopt tot in 2019.

Bij haar voorstelling als nieuwe topvrouw van de NMBS had Dutordoir al gezegd dat ze haar bestuursmandaten zou evalueren. Ze benadrukte dat haar volle prioriteit naar de NMBS zou gaan, maar dat ze uit ervaring had geleerd dat "het goed is zich niet te isoleren". Op een "gezonde en gedoseerde" manier contacten onderhouden met de sociale, economische en politieke wereld, moet ervoor zorgen dat je niet wereldvreemd wordt, stelde Dutordoir toen.

Dutordoir sloot in januari ook al haar delicatessenzaak Poppeia in Overijse. Ze had die geopend na haar vertrek als topvrouw van Electrabel.

Postbedrijf bpost maakte vrijdag bekend dat Sophie Dutordoir met ingang van 28 februari ontslag heeft genomen uit de raad van bestuur. Ze was er sinds 2013 onafhankelijk bestuurder. Ook bij de Franse autotoeleverancier Valeo trekt Dutordoir de deur achter zich dicht. Haar mandaat als onafhankelijk bestuurder loopt af op de algemene vergadering van 23 mei van het bedrijf en ze heeft beslist geen verlenging te vragen, zo staat op de website van Valeo. De situatie is anders bij BNP Paribas Fortis, waar Dutordoir sinds eind 2010 in de raad van bestuur zit als onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurder. "Mevrouw Dutordoir is en blijft bestuurder bij ons", zegt een woordvoerster van BNP Paribas Fortis. Haar mandaat bij de bank loopt tot in 2019. Bij haar voorstelling als nieuwe topvrouw van de NMBS had Dutordoir al gezegd dat ze haar bestuursmandaten zou evalueren. Ze benadrukte dat haar volle prioriteit naar de NMBS zou gaan, maar dat ze uit ervaring had geleerd dat "het goed is zich niet te isoleren". Op een "gezonde en gedoseerde" manier contacten onderhouden met de sociale, economische en politieke wereld, moet ervoor zorgen dat je niet wereldvreemd wordt, stelde Dutordoir toen. Dutordoir sloot in januari ook al haar delicatessenzaak Poppeia in Overijse. Ze had die geopend na haar vertrek als topvrouw van Electrabel.