Erik Dralans werd in juli 2007 voorzitter van het directiecomité van ING België. Dralans startte zijn carrière in 1971, bij de toenmalige BBL.

De Belg Dralans gaat op 1 maart 2011 met pensioen en wordt opgevolgd door de Nederlander Ralph Hamers. Hamers maakt op dit moment deel uit van het banking management team bij ING Bank, en is verantwoordelijk voor 'network management voor retail banking direct en internationaal'.

Hamers is de eerste Nederlander en niet-Belg die aan het hoofd komt van ING België. "Hij had het beste profiel om de strategie van ING België voort te zetten. De nationaliteit doet daarbij niet ter zake", luidt het bij de bank.

Erik Dralans werd in juli 2007 voorzitter van het directiecomité van ING België. Dralans startte zijn carrière in 1971, bij de toenmalige BBL. De Belg Dralans gaat op 1 maart 2011 met pensioen en wordt opgevolgd door de Nederlander Ralph Hamers. Hamers maakt op dit moment deel uit van het banking management team bij ING Bank, en is verantwoordelijk voor 'network management voor retail banking direct en internationaal'. Hamers is de eerste Nederlander en niet-Belg die aan het hoofd komt van ING België. "Hij had het beste profiel om de strategie van ING België voort te zetten. De nationaliteit doet daarbij niet ter zake", luidt het bij de bank.