Het parket van Nijvel zou al een tiental klachten hebben ontvangen
tegen Capitalium en Véronique Van Acker, die het bedrijf runt. De klachten gaan over geldbedragen "die blijkbaar in rook zijn opgegaan". In totaal zou het om ongeveer 6 miljoen euro gaan.

Luigi Pieroni, die in de Pro League speelt en op het punt staat bij AA Gent te vertrekken, zou een groot bedrag - er wordt van 100.000 euro gesproken - kwijtgespeeld zijn in het financiële moeras van Capitalium.

Ex-voetballer Mbo Mpenza diende eerder een klacht in tegen Véronique Van Acker wegens misbruik van vertrouwen en geldverduistering. Niet minder dan 340.000 euro van Mpenza en zijn vrouw zou "ergens geblokkeerd" zijn in de obscure boekhouding van Capitalium.

Onderzoeksrechter Anne-Françoise Destrée, die met het dossier belast is, is tot 15 augustus in vakantie en zou daarna beslissen of ze Van Acker al dan niet in verdenking stelt.

Volgens Trends/Tendances wordt in de wandelgangen van het justitiepaleis van Nijvel gefluisterd dat nog een derde profvoetballer het slachtoffer werd van Capitalium. Ook de naam van Justine Henin kwam in het dossier voor. Maar de manager van de tennisster, Benoît Cuisinier, zei dat "Justine niets te maken heeft met deze zaak".

Het parket van Nijvel zou al een tiental klachten hebben ontvangen tegen Capitalium en Véronique Van Acker, die het bedrijf runt. De klachten gaan over geldbedragen "die blijkbaar in rook zijn opgegaan". In totaal zou het om ongeveer 6 miljoen euro gaan.Luigi Pieroni, die in de Pro League speelt en op het punt staat bij AA Gent te vertrekken, zou een groot bedrag - er wordt van 100.000 euro gesproken - kwijtgespeeld zijn in het financiële moeras van Capitalium. Ex-voetballer Mbo Mpenza diende eerder een klacht in tegen Véronique Van Acker wegens misbruik van vertrouwen en geldverduistering. Niet minder dan 340.000 euro van Mpenza en zijn vrouw zou "ergens geblokkeerd" zijn in de obscure boekhouding van Capitalium. Onderzoeksrechter Anne-Françoise Destrée, die met het dossier belast is, is tot 15 augustus in vakantie en zou daarna beslissen of ze Van Acker al dan niet in verdenking stelt. Volgens Trends/Tendances wordt in de wandelgangen van het justitiepaleis van Nijvel gefluisterd dat nog een derde profvoetballer het slachtoffer werd van Capitalium. Ook de naam van Justine Henin kwam in het dossier voor. Maar de manager van de tennisster, Benoît Cuisinier, zei dat "Justine niets te maken heeft met deze zaak".