Uit een studie van New World Wealth blijkt dat almaar miljonairs hun land verlaten. De koploper is Frankrijk. In 2015 hebben maar liefst 10.000 miljonairs het land verlaten. Dat is 3 procent van de Franse miljonairs. Uit Parijs alleen al vetrokken 7000 rijken, of 6 procent van de miljonairspopulatie in de hoofdstad. Volgens de onderzoekers verlaten veel miljonairs het land door de toenemende spanningen met moslims. Die uitstroom gaat de komende tien jaar nog toenemen, klinkt het.

China en Italië, waar respectievelijk 9000 (1%) en 6000 miljonairs (2%) zijn vertrokken, vervolledigen de top drie. Over de uitstroom van miljonairs uit China en India (4000 emigrerende miljonairs) maken de onderzoekers zich minder zorgen. "De immigratie van miljonairs is veel groter dan de uitstroom", klinkt het. Uit cijfers van New World Wealth blijkt dat de meeste miljonairs de grote plas oversteken richting de Verenigde Staten (7000) en Canada (5000). Ook Australië is in trek (8000).

En België?

Over andere Europese landen zoals België, Duitsland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk zijn de onderzoekers evenmin positief. Zij verwachten dat ook zij binnenkort de negatieve effecten ondervinden van de oplopende spanningen in hun land. Ze geven nog geen concrete cijfers voor ons land.

New World Wealth benadrukt dat de exodus van miljonairs slecht nieuws is voor onze economie, omdat zo heel veel geld het land verlaat. Dat kan wegen op de lokale markten, zoals de beurzen of vastgoed. Bovendien verliest ons land belastinginkomsten.

Uit een studie van New World Wealth blijkt dat almaar miljonairs hun land verlaten. De koploper is Frankrijk. In 2015 hebben maar liefst 10.000 miljonairs het land verlaten. Dat is 3 procent van de Franse miljonairs. Uit Parijs alleen al vetrokken 7000 rijken, of 6 procent van de miljonairspopulatie in de hoofdstad. Volgens de onderzoekers verlaten veel miljonairs het land door de toenemende spanningen met moslims. Die uitstroom gaat de komende tien jaar nog toenemen, klinkt het.China en Italië, waar respectievelijk 9000 (1%) en 6000 miljonairs (2%) zijn vertrokken, vervolledigen de top drie. Over de uitstroom van miljonairs uit China en India (4000 emigrerende miljonairs) maken de onderzoekers zich minder zorgen. "De immigratie van miljonairs is veel groter dan de uitstroom", klinkt het. Uit cijfers van New World Wealth blijkt dat de meeste miljonairs de grote plas oversteken richting de Verenigde Staten (7000) en Canada (5000). Ook Australië is in trek (8000).Over andere Europese landen zoals België, Duitsland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk zijn de onderzoekers evenmin positief. Zij verwachten dat ook zij binnenkort de negatieve effecten ondervinden van de oplopende spanningen in hun land. Ze geven nog geen concrete cijfers voor ons land.New World Wealth benadrukt dat de exodus van miljonairs slecht nieuws is voor onze economie, omdat zo heel veel geld het land verlaat. Dat kan wegen op de lokale markten, zoals de beurzen of vastgoed. Bovendien verliest ons land belastinginkomsten.