Ik een workaholic? (zonder aarzelen) Altijd geweest", zegt Van Hemele (54). "En ik geef nog les ook. Ik heb altijd dingen parallel gedaan, ook ten tijde van Creyf's. Dat is boeiend en motiverend. Sommigen zeggen dat dit een vrouwelijke kant is, maar het is dan wel mijn enige vrouwelijke kant (lacht). Ik presteer ook beter in stresssituaties. Adrenaline, inderdaad."

Van Hemele startte zijn carrière bij de Generale Bank. Na dertien jaar bij de bank stapte hij in 1992 over naar Creyf's, het latere Solvus. Tien jaar later vertrok hij naar de cateringgroep Carestel, die hij noodgedwongen moest ontmantelen.

Van Carestel rolde hij in Essensys, de nieuwe naam voor de divisie interim-management van Ernst & Young. Van Hemele kocht de afdeling samen met Marc Crombez, die de uitzendmanagementafdeling had geleid. "Ik heb altijd, ook al ten tijde van Creyf's, de droom gehad om iets in uitzendmanagement te doen, want dat is een onderontwikkelde markt in België. Dit is gewoon mijn ding. Met een klant praten en zeggen hoe ik het zou aanpakken, doe ik graag. Ik ga Essensys niet snel loslaten", zegt Van Hemele, die Essensys heeft uitgebouwd tot Belgisch marktleider voor executive uitzendmanagement.

In september knoopte Van Hemele ook aan met zijn verleden bij Creyf's door de oprichting van een eigen uitzendbedrijf, Talentus, voor hoger opgeleid gespecialiseerd personeel. De eerste kantoren huizen in Kortrijk en Waregem. "Omdat het de meest dynamische regio van het land blijft." Van Hemele wil wel het overzicht kunnen bewaren. "Ik heb geen ambitie om een landelijk netwerk uit te bouwen. Belangrijk is de nabijheid."

Het jongste initiatief van Van Hemele is Intys HR Professionals. Terwijl Intys Consulting, dat twee jaar geleden werd opgericht, operationeel advies levert bij de implementatie van de bedrijfsstrategie, moet Intys HR Professionals hr-directeuren ondersteunen door het tijdelijk detacheren van hr-professionals met ervaring in productie en/of financiën. De hr-directeur kan zo tijd vrijmaken om mee te denken over de bedrijfsstrategie. "Ze hebben vaak de ambitie om hun bedrijf meer bij te brengen, maar zijn vaak gefrustreerd omdat ze niet au sérieux worden genomen door hun collega's."

Be.L.

Het volledige interview leest u in Trends van deze week.

Ik een workaholic? (zonder aarzelen) Altijd geweest", zegt Van Hemele (54). "En ik geef nog les ook. Ik heb altijd dingen parallel gedaan, ook ten tijde van Creyf's. Dat is boeiend en motiverend. Sommigen zeggen dat dit een vrouwelijke kant is, maar het is dan wel mijn enige vrouwelijke kant (lacht). Ik presteer ook beter in stresssituaties. Adrenaline, inderdaad." Van Hemele startte zijn carrière bij de Generale Bank. Na dertien jaar bij de bank stapte hij in 1992 over naar Creyf's, het latere Solvus. Tien jaar later vertrok hij naar de cateringgroep Carestel, die hij noodgedwongen moest ontmantelen. Van Carestel rolde hij in Essensys, de nieuwe naam voor de divisie interim-management van Ernst & Young. Van Hemele kocht de afdeling samen met Marc Crombez, die de uitzendmanagementafdeling had geleid. "Ik heb altijd, ook al ten tijde van Creyf's, de droom gehad om iets in uitzendmanagement te doen, want dat is een onderontwikkelde markt in België. Dit is gewoon mijn ding. Met een klant praten en zeggen hoe ik het zou aanpakken, doe ik graag. Ik ga Essensys niet snel loslaten", zegt Van Hemele, die Essensys heeft uitgebouwd tot Belgisch marktleider voor executive uitzendmanagement. In september knoopte Van Hemele ook aan met zijn verleden bij Creyf's door de oprichting van een eigen uitzendbedrijf, Talentus, voor hoger opgeleid gespecialiseerd personeel. De eerste kantoren huizen in Kortrijk en Waregem. "Omdat het de meest dynamische regio van het land blijft." Van Hemele wil wel het overzicht kunnen bewaren. "Ik heb geen ambitie om een landelijk netwerk uit te bouwen. Belangrijk is de nabijheid." Het jongste initiatief van Van Hemele is Intys HR Professionals. Terwijl Intys Consulting, dat twee jaar geleden werd opgericht, operationeel advies levert bij de implementatie van de bedrijfsstrategie, moet Intys HR Professionals hr-directeuren ondersteunen door het tijdelijk detacheren van hr-professionals met ervaring in productie en/of financiën. De hr-directeur kan zo tijd vrijmaken om mee te denken over de bedrijfsstrategie. "Ze hebben vaak de ambitie om hun bedrijf meer bij te brengen, maar zijn vaak gefrustreerd omdat ze niet au sérieux worden genomen door hun collega's." Be.L.Het volledige interview leest u in Trends van deze week.