In Griekenland vinden steeds meer metaaldiefstallen plaats. Slachtoffers van de crisis proberen munt te slaan uit het stelen en doorverkopen van metaal. De Griekse politie zegt dat ze gemiddeld vier metaaldieven per dag arresteert. Vóór het begin van de crisis in 2009 waren er dat slechts enkele per maand.

Volgens cijfers van de regering zijn tussen begin 2010 en augustus 2012 circa 3.635 mensen gearresteerd voor metaaldiefstal. De overheid bevestigt dat metaaldiefstallen steeds vaker voorkomen en dat de daders ook steeds brutaler te werk gaan. Dat meldt het Amerikaanse weekblad Time.

Terwijl de dieven vroeger bijna uitsluitend zigeuners en immigranten waren, gaat het tegenwoordig ook om doorsnee Grieken die het door de crisis moeilijk hebben gekregen om de eindjes aan elkaar te knopen.

Ze proberen het metaal door te verkopen aan bedrijven die leveren aan China en India, waar er een grote vraag naar metaal en ijzer is.

Overlast en doden
De dieven viseren onder meer bruggen, snelwegen en spoorwegen. Een en ander zorgt voor veel overlast. Zo leidt de diefstal van stroomkabels tot heel wat stroomstoringen en heeft het spoorverkeer steeds vaker last van vertragingen als gevolg van de diefstal van onder andere spoorrails.

De trend heeft ook al dodelijke slachtoffers geëist. In januari werd het lichaam van een 35-jarige man aangetroffen in Athene. Hij werd geëlektrocuteerd terwijl hij stroomkabels probeerde door te snijden. (KVDA)

In Griekenland vinden steeds meer metaaldiefstallen plaats. Slachtoffers van de crisis proberen munt te slaan uit het stelen en doorverkopen van metaal. De Griekse politie zegt dat ze gemiddeld vier metaaldieven per dag arresteert. Vóór het begin van de crisis in 2009 waren er dat slechts enkele per maand. Volgens cijfers van de regering zijn tussen begin 2010 en augustus 2012 circa 3.635 mensen gearresteerd voor metaaldiefstal. De overheid bevestigt dat metaaldiefstallen steeds vaker voorkomen en dat de daders ook steeds brutaler te werk gaan. Dat meldt het Amerikaanse weekblad Time. Terwijl de dieven vroeger bijna uitsluitend zigeuners en immigranten waren, gaat het tegenwoordig ook om doorsnee Grieken die het door de crisis moeilijk hebben gekregen om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze proberen het metaal door te verkopen aan bedrijven die leveren aan China en India, waar er een grote vraag naar metaal en ijzer is.Overlast en doden De dieven viseren onder meer bruggen, snelwegen en spoorwegen. Een en ander zorgt voor veel overlast. Zo leidt de diefstal van stroomkabels tot heel wat stroomstoringen en heeft het spoorverkeer steeds vaker last van vertragingen als gevolg van de diefstal van onder andere spoorrails. De trend heeft ook al dodelijke slachtoffers geëist. In januari werd het lichaam van een 35-jarige man aangetroffen in Athene. Hij werd geëlektrocuteerd terwijl hij stroomkabels probeerde door te snijden. (KVDA)