Marleen Vaesen, de CEO van de groenteverwerker Greenyard Foods, wordt de CEO van de fusiegroep van Greenyard Foods en Univeg. De CEO van Univeg, Francis Kint, wordt COO van de fusiegroep.

Greenyard Foods maakt diepvriesgroenten en groenten in conserven. Univeg is een verkoper van vers fruit en groeten. De beide bedrijven worden gecontroleerd door Hein Deprez. Twee maanden geleden werd bekendgemaakt dat de bedrijven samen met een derde speler, Peatinvest, zullen fuseren. Die laatste, een kleinere onderneming, maakt potgrond.

Greenyard Foods staat op de beurs. De twee andere gaan mee op de beurs. Vrijdag zou een buitengewone algemene vergadering de fusie moeten goedkeuren. Wellicht zal dat gebeuren, want de familie Deprez zal 51 procent van de aandelen in de nieuwe fusiegroep controleren, en is de motor achter de fusie.

De kleinere wordt de baas

Marleen Vaesen, de CEO van Greenyard Foods, wordt ook de CEO van de nieuwe groep. Vaesen kwam in november 2012 aan het roer van de onderneming, na een jarenlange carrière bij de koffiemaker Douwe Egberts. "Als groep maken we een mooie stap. We worden een wereldspeler in fruit en groenten", zegt Marleen Vaesen aan Trends.

Haar aanstelling mag op het eerste gezicht verrassen. Univeg is een veel grotere entiteit. Het bedrijf haalde in het jongste boekjaar een omzet van circa 3,3 miljard euro, terwijl Greenyard Foods afklokte op 635 miljoen euro. Ook het aantal werknemers ligt bij Univeg beduidend hoger: 5550 werknemers, uitzendkrachten inbegrepen, tegenover 2289 werknemers bij Greenyard Foods. De CEO van Univeg, Francis Kint, wordt COO (operationeel directeur).

"Ik ben blij met de aanstelling", zegt Marleen Vaesen. "Van de nieuwe groep een succes maken wordt een ware uitdaging. De komende weken en maanden ga ik Univeg beter bestuderen. De organisatie, de mensen, de activiteiten. De twee hoofdzetels, Univeg in Sint-Katelijne-Waver en Greenyard Foods in Gent, blijven naast elkaar bestaan."

De nieuwbakken CEO heeft geen aandelen in de onderneming, haar COO Francis Kint zal er, na de fusie, 55.725 bezitten. De financieel directeur van de groep, Koen Sticker, zal 19.504 aandelen hebben. Beide heren waren al aandeelhouder in Univeg, via een vennootschap van het management.

Wolfgang Riepl

Marleen Vaesen, de CEO van de groenteverwerker Greenyard Foods, wordt de CEO van de fusiegroep van Greenyard Foods en Univeg. De CEO van Univeg, Francis Kint, wordt COO van de fusiegroep.Greenyard Foods maakt diepvriesgroenten en groenten in conserven. Univeg is een verkoper van vers fruit en groeten. De beide bedrijven worden gecontroleerd door Hein Deprez. Twee maanden geleden werd bekendgemaakt dat de bedrijven samen met een derde speler, Peatinvest, zullen fuseren. Die laatste, een kleinere onderneming, maakt potgrond.Greenyard Foods staat op de beurs. De twee andere gaan mee op de beurs. Vrijdag zou een buitengewone algemene vergadering de fusie moeten goedkeuren. Wellicht zal dat gebeuren, want de familie Deprez zal 51 procent van de aandelen in de nieuwe fusiegroep controleren, en is de motor achter de fusie.Marleen Vaesen, de CEO van Greenyard Foods, wordt ook de CEO van de nieuwe groep. Vaesen kwam in november 2012 aan het roer van de onderneming, na een jarenlange carrière bij de koffiemaker Douwe Egberts. "Als groep maken we een mooie stap. We worden een wereldspeler in fruit en groenten", zegt Marleen Vaesen aan Trends.Haar aanstelling mag op het eerste gezicht verrassen. Univeg is een veel grotere entiteit. Het bedrijf haalde in het jongste boekjaar een omzet van circa 3,3 miljard euro, terwijl Greenyard Foods afklokte op 635 miljoen euro. Ook het aantal werknemers ligt bij Univeg beduidend hoger: 5550 werknemers, uitzendkrachten inbegrepen, tegenover 2289 werknemers bij Greenyard Foods. De CEO van Univeg, Francis Kint, wordt COO (operationeel directeur)."Ik ben blij met de aanstelling", zegt Marleen Vaesen. "Van de nieuwe groep een succes maken wordt een ware uitdaging. De komende weken en maanden ga ik Univeg beter bestuderen. De organisatie, de mensen, de activiteiten. De twee hoofdzetels, Univeg in Sint-Katelijne-Waver en Greenyard Foods in Gent, blijven naast elkaar bestaan."De nieuwbakken CEO heeft geen aandelen in de onderneming, haar COO Francis Kint zal er, na de fusie, 55.725 bezitten. De financieel directeur van de groep, Koen Sticker, zal 19.504 aandelen hebben. Beide heren waren al aandeelhouder in Univeg, via een vennootschap van het management.Wolfgang Riepl