Er zullen zo'n 337,4 miljoen aandelen van de sociaalnetwerksite naar de beurs worden gebracht. Als dat gebeurt aan de maximumkoers van 35 dollar per stuk - waarvoor geen garantie bestaat - is het belang van Zuckerberg 17,6 miljard dollar waard. Hij zal ook 60 procent van de stemrechten in het bedrijf controleren.

Er is veel interesse in de beursgang, dus zal de prijs waarschijnlijk aan de bovenkant van de vork liggen. Bij een stijgende koers wordt zijn belang alleen maar meer waard.

Kamergenoot

Ook andere partijen zullen goed geld verdienen. Eén van de eerste investeerders, Accel Partners samen met partner James Breyer, controleren 201,34 miljoen aandelen, goed voor een waarde van 7,1 miljard dollar. Ze zouden 38,2 miljoen aandelen verzilveren bij de beursgang.

Dustin Moskovitz, die het geluk had kamergenoot te zijn van Zuckerberg toen die Facebook oprichtte, heeft 133,7 miljoen aandelen voor een bedrag van 4,7 miljard dollar. 'Bad Boy' Sean Parker van Napster heeft 69,6 miljoen aandelen in handen, goed voor een bedrag van 2,4 miljard dollar. Geen van beiden is van plan aandelen van de hand te doen.

Zuckerberg wordt meteen één van de rijkste inwoners ter wereld. Zijn vermogen is groter dan dat van Steve Ballmer van Microsoft en de Russische staalgigant Vladimir Lisin.

900 miljoen gebruikers

De beursgang van Facebook wordt de grootste ooit voor een internetbedrijf. De in 2004 opgerichte sociaalnetwerksite heeft intussen 900 miljoen gebruikers wereldwijd. Vorig jaar maakte het bedrijf 1 miljard dollar winst. (Belga/KVDA)

Er zullen zo'n 337,4 miljoen aandelen van de sociaalnetwerksite naar de beurs worden gebracht. Als dat gebeurt aan de maximumkoers van 35 dollar per stuk - waarvoor geen garantie bestaat - is het belang van Zuckerberg 17,6 miljard dollar waard. Hij zal ook 60 procent van de stemrechten in het bedrijf controleren. Er is veel interesse in de beursgang, dus zal de prijs waarschijnlijk aan de bovenkant van de vork liggen. Bij een stijgende koers wordt zijn belang alleen maar meer waard. Kamergenoot Ook andere partijen zullen goed geld verdienen. Eén van de eerste investeerders, Accel Partners samen met partner James Breyer, controleren 201,34 miljoen aandelen, goed voor een waarde van 7,1 miljard dollar. Ze zouden 38,2 miljoen aandelen verzilveren bij de beursgang. Dustin Moskovitz, die het geluk had kamergenoot te zijn van Zuckerberg toen die Facebook oprichtte, heeft 133,7 miljoen aandelen voor een bedrag van 4,7 miljard dollar. 'Bad Boy' Sean Parker van Napster heeft 69,6 miljoen aandelen in handen, goed voor een bedrag van 2,4 miljard dollar. Geen van beiden is van plan aandelen van de hand te doen. Zuckerberg wordt meteen één van de rijkste inwoners ter wereld. Zijn vermogen is groter dan dat van Steve Ballmer van Microsoft en de Russische staalgigant Vladimir Lisin. 900 miljoen gebruikers De beursgang van Facebook wordt de grootste ooit voor een internetbedrijf. De in 2004 opgerichte sociaalnetwerksite heeft intussen 900 miljoen gebruikers wereldwijd. Vorig jaar maakte het bedrijf 1 miljard dollar winst. (Belga/KVDA)