Stevens kondigde vorige week zijn vertrek aan bij Canvas en de VRT. Kort daarna stelde de VRT-directie Mark Coenen voor de baan van netmanager over te nemen. Op die manier keert Coenen terug naar zijn roots: de uitbouw van een omroepnet, wat hij eerder al deed bij Radio Donna, Studio Brussel en Radio 1, aldus de VRT.

Mark Coenen (52) studeerde communicatiewetenschappen aan de K.U. Leuven. In 1984 deed hij losse opdrachten bij de jonge Studio Brussel en in 1987 werd hij er producer. Hij was onder meer verantwoordelijk voor De Tafel, Studio Kafka en Bassta en stond in 1989 mee aan de wieg van Het Leugenpaleis.

In 1999 ging Coenen aan de slag als programmeringsadviseur bij de radiodirectie, waar hij zich onder andere bezighield met de internetstrategie van de VRT Radio. In november 2000 kwam hij aan het hoofd van Radio Donna en in augustus 2002 werd hij netmanager van Studio Brussel. In 2005 werd Mark Coenen algemeen directeur van VRT Radio en in 2007 algemeen directeur strategie van de VRT.

Vanaf februari 2011 zal Coenen zich samen met Jan Stevens inwerken bij Canvas om uiterlijk op 1 april de functie van netmanager volledig voor zijn rekening te nemen.

Stevens kondigde vorige week zijn vertrek aan bij Canvas en de VRT. Kort daarna stelde de VRT-directie Mark Coenen voor de baan van netmanager over te nemen. Op die manier keert Coenen terug naar zijn roots: de uitbouw van een omroepnet, wat hij eerder al deed bij Radio Donna, Studio Brussel en Radio 1, aldus de VRT. Mark Coenen (52) studeerde communicatiewetenschappen aan de K.U. Leuven. In 1984 deed hij losse opdrachten bij de jonge Studio Brussel en in 1987 werd hij er producer. Hij was onder meer verantwoordelijk voor De Tafel, Studio Kafka en Bassta en stond in 1989 mee aan de wieg van Het Leugenpaleis. In 1999 ging Coenen aan de slag als programmeringsadviseur bij de radiodirectie, waar hij zich onder andere bezighield met de internetstrategie van de VRT Radio. In november 2000 kwam hij aan het hoofd van Radio Donna en in augustus 2002 werd hij netmanager van Studio Brussel. In 2005 werd Mark Coenen algemeen directeur van VRT Radio en in 2007 algemeen directeur strategie van de VRT. Vanaf februari 2011 zal Coenen zich samen met Jan Stevens inwerken bij Canvas om uiterlijk op 1 april de functie van netmanager volledig voor zijn rekening te nemen.